Astazi este greva in administratia locala!

Astazi este greva in administratia locala!

0 470

Functionarii publici din Consiliul Judetean si din mai multe primarii suspenda astazi lucrul. Angajatii cer majorarea salariilor de baza cu 25%, acordarea normei de hrana si a voucherelor de vacanta. Daca solicitarile lor nu vor fi luate in seama de guvern, functionarii publici ameninta ca in 19 iulie vor intra in greva pe termen nelimitat

Functionarii publici din Consiliul Judetean si din mai multe primarii suspenda astazi lucrul. Angajatii cer majorarea salariilor de baza cu 25%, acordarea normei de hrana si a voucherelor de vacanta. Daca solicitarile lor nu vor fi luate in seama de guvern, functionarii publici ameninta ca in 19 iulie vor intra in greva pe termen nelimitat.
La Consiliul Judetean Brasov, 130 din cei 160 de angajati vor fi marti in greva. Functionarii publici se plang ca prin adoptarea ordonantei 20/2016 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016 angajatii din consiliile judetene si primariile din toata tara au fost discriminati fata de cei din administratia centrala care au beneficiat de cresteri salariale de pana la 70%.
Oamenii spun ca cei mai multi dintre ei incaseaza salariul brut apropiat sau chiar egal cu salariul minim brut pe economie, adica 1250 de lei. De aceea cer guvernantilor salarii mai mari cu 25 de procente, acordarea vaucherelor de vacanta si a normei de hrana pentru toti salariatii administratiei publice locale macar acolo unde resursele permit acest lucru.
Cei din administrati nu exagereaza atunci cand spune ca au salarii de mizerie. Asa este, munca lor este importanta pentru colectivitate si ar trebui platita pe masura, nu doar prin salarii decente ci si printr-o legislatie care sa-i protejeze de excesele la care sunt supusi de catre mult prea alesii care conduc institutiile (vezi declaratiile lui Aristotel Cancescu). De ani de zile se promite o separare reala si functionala a functiei publice de cea politica. Confuzia legislativa este mentinuta intentionat, CU REA CREDINTA, tocmai pentru a permite si acoperi hotia la care asitam de peste doua decenii, cu mafii locale si judetene care se rotesc intre ele, intr-o iluzorie democratie dar cu eficienta in insusirea banului public.
Nu trebuie condamnati functionarii de multele disfunctionalitati sesizate la nivel de administratie. La fel acestia nu pot fi sanctionati, evident prin salarii mici, de jaful sistematic la care este supus BUGETUL PUBLIC an de an.

greva admin3
Tiberiu Popa, liderul sindicatului „Pro Bono” din Consiliul Judetean, spune ca acordarea celor 20 de tichete de masa lunar pentru angajatii consiliului judetean si a jumatate din plafonul maxim din vauchere de vacanta ar insemna un efort suplimentar de 1 milion de lei anual la bugetul CJ. Avand in vedere ca anul trecut s-a incheiat cu un excedent bugetar substantial, Popa nu crede ca ar fi un efort financiar deosebit.
Brasovenii care au astazi treaba la diversele servicii si directii din subordinea consiliului judetean sunt rugati sa-si reprogrameze vizita. Functionarii publici vor fi in greva pe tot parcursul zilei.
Membrii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie anunta greva generala pe termen nelimitat din 19 iulie, daca revendicarile nu le vor fi luate in seama.

Vifor Rotar & Horia D.R,

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.