Cod portocaliu și galben de vreme rea

Cod portocaliu și galben de vreme rea

0 57

Meteorologii ANM au emis cod galben și cod portocaliu de vreme rea, astfel că mai multe județe din țară vor fi afectate de intensificări ale vântului.

Așadar, conform primului avertisment ANM, codul galben de vreme rea, acesta va fi valabil în intervalul 16 mai, ora 10:00 – 17 mai, ora 23:00. Vor fi afectate zone din sudul Banatului și al Transilvaniei, precum și zone din Carpații Meridionali. Aici, vântul va avea intensificări chiar și de peste 80 de kilometri pe oră.

”În intervalul menționat, în sudul Banatului și al Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h, și temporar de peste 70…80 km/h”, transmit specialiștii ANM.

Mai mult, meteorologii anunță că ”local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în sudul, vestul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h”.

Vor fi și ploi, care vor fi însoțite de descărcări electrice, în noaptea de joi spre vineri (16 – 17 mai). Cât despre codul portocaliu de vreme rea, acesta va fi valabil în perioada 16 mai, ora 21:00 – 17 mai, ora 12:00. În intervalul menționat, meteorologii anunță că ”vântul va avea intensificări susținute în județul Caraș Severin unde vor fi viteze de 80…85 km/h și temporar peste 90 km/h”.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.