USR îl acuză pe Scripcaru că nu renunţă la proiectul Goriţa

USR îl acuză pe Scripcaru că nu renunţă la proiectul Goriţa

0 1166

Într-o postare publică USR Braşov îl acuză pe primarul pe Scripcaru că nu renunţă la proiectul Goriţa.  Aceştia amintesc faptul că ,,Primăria Brașov a formulat recurs împotriva deciziei Tribunalului Brașov de suspendare a proiectului.

Se dovedește că George Scripcaru este hotărât să meargă mai departe cu acest proiect, în ciuda tuturor contra-argumentelor aduse de USR, de societatea civilă, de comunitatea sportivă sau de diverși specialiști și în ciuda faptului că, în noiembrie anul trecut, a declarat el însuși că proiectul este suspendat.

În cele aproape 7 pagini de motive pentru care Primăria consideră că proiectul NU trebuie suspendat, se menționează că proiectul respectă toate prevederile legale, că nicio prevedere legală nu împiedică realizarea unui drum forestier printr-o zona încadrată în categoria pădure-parc, că drumul este absolut necesar pentru accesibilizarea fondului forestier în vederea dezvoltării durabile a pădurii, dar și pentru dezvoltarea unor activități de recreere în zonă, că proiectul a fost făcut public, dar „au lipsit observațiile din partea publicului”.

Cât despre distrugerea potecilor, unele vechi de peste 150 de ani, domnul primar spune că „se va avea în vedere ca traseele turistice să fie afectate într-o cât mai mică măsură, iar porțiunile din traseele turistice afectate de amenajarea noului drum vor fi refăcute în integralitate la finalizarea lucrărilor”.

Vă reamintim că USR Brașov a deschis acțiune în instanță atât pentru suspendarea, cât și pentru anularea Hotărârilor de Consiliu Local prin care s-a aprobat proiectul Goriţa. Cererea de suspendare a fost admisă, în primă fază, de Tribunalul Brașov, hotărârea find acum atacată prin recurs de către Primărie. Următorul termen este pe data de 30 ianuarie și sperăm că instanța ne va da din nou câștig de cauză, respingând recursul.

Puteţi semna petiţia împotriva proiectului Goriţa aici: https://bit.ly/2U3CXrU
#StopGorita.”

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.