INCREDIBIL! Oficialii SUA amenință Curtea Penală Internațională să nu îl ancheteze pe...

INCREDIBIL! Oficialii SUA amenință Curtea Penală Internațională să nu îl ancheteze pe Netanyahu

3 104

Congresmanii americani din ambele partide au avertizat Curtea Penală Internaţională că pregătesc măsuri de represalii în cazul în care vor fi emise mandate de arestare împotriva autorităţilor israeliene pentru crime de război cum ar fi îngroparea în gropi comune a trupurilor a sute de civili palestineni asasinați de armata israeliană.
Potrivit publicației Axios, Biden a fost îndemnat personal de Netanyahu să intervină în condițiile în care Netanyahu însuși figurează pe lista persoanelor împotriva cărora ar putea fi emis un mandat de arestare.
Casa Albă a refuzat să comenteze conversația lui Netanyahu cu Biden, dar a spus că „În această situație Curtea Penală Internațională nu are jurisdicție și prin urmare nu sprijinim ancheta acesteia”.
Președintele Camerei, Mike Johnson, a calificat posibila decizie a CPI drept „rușinoasă” și „fără de lege”.
„Dacă administrația Biden nu se opune, CPI va putea să creeze și să-și asume puteri fără precedent pentru a emite mandate de arestare pentru liderii politici americani, diplomații americani și personalul militar american”, a spus Johnson.
El a cerut administrației Biden „să ceară imediat și fără echivoc ca CPI să se retragă” și „să folosească toate instrumentele disponibile pentru a împiedica o astfel de abominație”.
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Vedant Patel, afirmă la rândul său că CPI „nu ar trebui să-l judece pe Netanyahu, deoarece această instanță nu are jurisdicție să facă acest lucru”.
Conlucrăm îndeaproape cu Curtea Penală Internațională pe o serie de chestiuni cheie și credem că face o activitate importantă, de exemplu în Ucraina sau Darfur în Sudan. Cu toate acestea, instanța nu are competență în această problemă specială”.
Administrația Biden susține că Curtea Penală Internațională nu are competența de a acuza oficialii israelieni pentru crime de război.
Avocatul pentru drepturile omului și procurorul pentru crime de război Reed Brody spune că acuzațiile ICC ar fi o evoluție „uriașă”:
De la Nürnberg, niciun tribunal internațional nu a emis un mandat de arestare pentru un oficial occidental. De zeci de ani, avem acest standard dublu în care justiția internațională a fost eficientă doar pentru crimele comise de liderii țărilor în curs de dezvoltare sau de inamicii SUA precum Vladimir Putin”.

Vom pune sub acuzare judecătorii CPI în sistemul penal american. Vom face la fel pentru orice companie sau stat care ajută investigaţiile CPI asupra americanilor”, a adăugat John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton

NOTA
Curtea Penală Internațională (CPI) investighează persoanele responsabile de genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război, intervenind atunci când autorităţile naţionale nu pot sau nu doresc să facă astfel de investigaţii.
Curtea a fost înfiinţată prin Statutul de la Roma în 2002, dar SUA nu a ratificat statutul deoarece preşedintele de la acea vreme, George W. Bush, s-a opus.
Statutul a fost ratificat de 123 de ţări, printre care şi Marea Britanie, Franţa şi Germania.
România a semnat Statutul CPI la 7 iulie 1999 şi l-a ratificat prin Legea nr. 111 din 28 martie 2002.

COMENTARII

  1. Nu-i nimic incredibil , eu nu cred ca cineva a pus botul cu cearta lui Biden cu Netaniahu , in timp ce il certa trimiteau armament la greu .

  2. Deci este KLAR că justiția se.face.”Democratic” după reguli stabilite de cea mai mare Democracy adică de stăpânul actual care este pe ducă să-i fie țărâna ușoară VIVE BRICS

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.