Interesant! Consulul Germaniei Hans Erich Tischler este interesat de soarta Cetăţii Braşov

Interesant! Consulul Germaniei Hans Erich Tischler este interesat de soarta Cetăţii Braşov

0 1092

Prefectul Braşovului, Cătălin Văsii, a avut ieri o întâlnire cu o întrevedere consulul Germaniei la Sibiu, consulul Germaniei Hans Erich Tischler. Printre subiectele aduse în discuţie, consulul german a fost interesat de situaţia Cetăţuii de pe Dealul Straja, prefectul informându-l că există o dispută legală între Primăria Braşov şi societatea comercială care a preluat, după 1990, acest obiectiv.

Prefectul a menţionat că, în ceea ce priveşte turnurile şi bastioanele vechiului burg al Braşovului, autorităţile judeţene şi cele locale au găsit o soluţie pentru reglementarea situaţiei acestora, astfel încât să poată fi restaurate şi redate circuitului turistic.
În acest context, consulul Germaniei la Sibiu şi-a manifestat disponibilitatea de a intermedia o legătură cu specialişti germani care pot oferi consiliere în chestiunea punerii în valoare a monumentelor istorice, astfel încât acestea să nu ofere vizitatorilor doar priveliştea unor ziduri goale”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Braşov.

Alte subiecte pentru care consulul german şi-a manifestat interesul au fost stadiul realizării Aeroportului Braşov, colectarea selectivă a deşeurilor, precum şi preocuparea pentru problema tăierii pădurilor.
În final, Hans Erich Tischler a adresat rugămintea de a se organiza o întâlnire între autorităţile din localităţile judeţului unde există societăţi comerciale cu acţionariat german şi reprezentanţii acestor firme, pentru identificarea problemelor cu care se confruntă şi găsirea unor modalităţi corecte de colaborare.

I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.