Ziua Internaţională a Copilului – „Tânăr sau piticot, vă arăt că şi...

Ziua Internaţională a Copilului – „Tânăr sau piticot, vă arăt că şi eu pot!”

Ziua copilului (numită și Ziua internațională a copilului) este în multe țări o sărbătoare pentru copii care se sărbătorește la date diferite. În România, ziua se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 iunie.

Au cântat, au dansat şi s-au distrat de ziua copilului. Peste 150 de copilaşi cu dizabilităţi au petrecut pe cinste alături de adulţi în Parcul Tractorul, unde au participat la joculeţe interactive şi au primit cadouri.

În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej pentru a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria.

Cu aceaşi ocazie se promovează şi se adună toate forţele pentru bunăstarea copiilor din toată lumea.

Direcţia de Asistenţă Socială Braşov a organizat în Parcul Sportiv Tractorul, evenimentul intitulat sugestiv „Tânăr sau piticot, vă arăt că şi eu pot!”.

Copiii au participat la activităţi interactive, menite să le stimuleze creativitatea, imaginaţia, comunicarea, spiritul de echipă şi cel competiţional, încrederea în forţele proprii.
La final fiecare micuţ a primit câte o jucărie dar şi alte premii de care s-au bucurat împreună cu părinţii.

Ziua copilului (numită și Ziua internațională a copilului) este în multe țări o sărbătoare pentru copii care se sărbătorește la date diferite. În România, ziua se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 iunie.

Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”.  În anul 1954 Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului” (engleză Universal Children’s Day). Sursa: Wikipedia

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.