Voluntarii englezi sunt un ajutor de nadejde pentru Hospice

Voluntarii englezi sunt un ajutor de nadejde pentru Hospice

Tinerii strang bani in timpul anului, iar vara, timp de o saptamana, vin la Brasov pentru a organiza Clubul de vacanta pentru cei care lupta in fiecare zi sa ramana in viata. Dresaj de caini, piese de teatru, jocuri interactive si dansuri, toate sunt planificate de voluntarii straini, care se dedica trup si suflet pacientilor Hospice

Tinerii strang bani in timpul anului, iar vara, timp de o saptamana, vin la Brasov pentru a organiza Clubul de vacanta pentru cei care lupta in fiecare zi sa ramana in viata. Dresaj de caini, piese de teatru, jocuri interactive si dansuri, toate sunt planificate de voluntarii straini, care se dedica trup si suflet pacientilor Hospice.
Britanicii inimosi isi platesc singuri cazarea cand suma stransa in timpul anului nu acopera costurile.
1000 de lire au strans anul acesta voluntarii din Marea Britanie pentru a organiza o tabara pentru fratii si copiii beneficiarilor Hospice Brasov in apropiere de capitala si pentru a realiza diverse activitati la sediu. Hospice Brasov are 200 de voluntari activi, cei mai multi romani, din Brasov si din alte orase, insa pe timp de vara, instituia beneficiaza si de ajutorul voluntarilor englezi.
Din fondurile stranse, voluntarii platesc in jur de 50 de lei pentru o zi de cazare la Centrul de Studii pentru Medicina Paliativa Hospice din Schei. Cei care nu reusesc sa achite suma, sunt ajutati de parinti, mai ales ca multi dintre ei sunt inca elevi. Foarte dedicati, cu un calm si o caldura aparte, tinerii englezi sunt sase ore pe zi la dispozitia copiilor de la Casa Sperantei. Potrivit lui Beatrice Manea, coordonator voluntari Hospice Brasov, exista zece voluntari din Marea Britanie care desfasoara activitati in cadrul Clubului de Vacanta pe tematica circului, unde 60 de pacienti care vin in fiecare zi la centru.voluntari hospice1
Cand termina activitatile cu beneficiarii, voluntarii merg sa se plimbe la Bucuresti, la Castelul Bran, la Sinaia si in alte locuri din Transilvania. Anna Perolls, fiica lui Graham Perolls, fondatorul Hospice, este cea care ii indruma pe ceilalti englezi pentru ca spune ea, Romania este o tara frumoasa si merita o imagine pozitiva. Timp de doi ani a facut permanent voluntariat la Hospice si adora sa-si petreaca timpul cu micii pacienti care ii dau mereu lectii de viata.
Fie ca vand prajituri la biserica sau organizeaza diferite evenimente, ori pur si simplu, atrag donatii, voluntarii din Marea Britanie sunt foarte dedicati cand vine vorba de ajutorarea copiilor cu boli incurabile de la Hospice. Hospice Casa Sperantei are 24 de ani de existenta iar angajatii sai au acordat servicii gratuite de ingrijire pentru 20.000 de pacienti. Organizatia non profit este cea care a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.