Pericolele Internetului, date în vileag de poliţişti şi psihologi

Pericolele Internetului, date în vileag de poliţişti şi psihologi

0 370

Poliţiştii le-au dezvăluit elevilor Şcolii Profesionale Kronstadt câteva din pericolele Internetului. Oamenii legii i-au sfătuit pe tineri să comunice cu părinţii sau cu profesorii dacă se simt atraşi în capcanele reţelelor de socializare, înainte ca lucrurile să se complice.

Poliţiştii le-au dezvăluit elevilor Şcolii Profesionale Kronstadt câteva din pericolele Internetului. Oamenii legii i-au sfătuit pe tineri să comunice cu părinţii sau cu profesorii dacă se simt atraşi în capcanele reţelelor de socializare, înainte ca lucrurile să se complice. Acţiunea face parte din campania ,,Săptămâna prevenirii criminalităţii”, care va continua şi în alte unităţi şcolare.
Mulţi dintre copii nu înţeleg că în spatele reţelelor de socializare se ascund pericole. Acestea pot fi, însă, evitate, dacă respectă câţiva paşi – o parolă puternică pentru conturi pe care să n-o dezvăluie nimănui, postări care îi reprezintă, nu poze sau date personale şi o mare atenţie la necunoscuţii care ajung în lista de prieteni. Este foarte posibili ca aceştia să nu aibă cele mai bune intenţii.
Poliţiştii le-au amintit elevilor de blue whalecazul unei tinere care a fost nevoită să-şi închidă contul de facebook şi să-şi schimbe telefonul, după ce un aşa zis prieten de pe facebook o hărţuia, apelând numărul de telefon pe care fata îl postase.
S-a vorbit şi despre pornografia infantila, dar şi despre riscurile jocurilor periculoase, care presupun trecerea anumitor „etape” care le pun siguranța personală sau chiar viața în pericol. Psihologii le-au subliniat că este foarte important să vorbească cu cineva despre probleme de acest gen.
Elevii par să înţeleagă riscurile internetului, dar o lecţie în plus nu strică.
Poliţiştii şi psihologii le reamintesc părinţilor că pentru siguranţa copiilor lor este nevoie să se implice şi ei. Copiii trebuie încurajaţi să le comunice temerile şi problemele cu care se confruntă, dar să le vorbească şi despre „prietenii” virtuali.
Carmen Clinci, psiholog Organizaţia Salvaţi Copiii Braşov, le recomandă părinţilor să fie atenţi la nevoile socio-emoţionale ale copiilor, care recurg la anumite jocuri sau fac anumite jocuri pe internet din curiozitate, din amuzament, nu-şi dau seama de consecinţele faptelor lor.
Acţiunile de informare şi prevenire vor continua şi în alte unităţi şcolare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.