1400 de cereri de bilete tratament în staţiuni la Casa de Pensii...

1400 de cereri de bilete tratament în staţiuni la Casa de Pensii Braşov

1 666

Din păcate, biletele vor sosi abia în luna mai, pentru că încă nu a fost aprobată Legea bugetului. Cei care vor dori, pot pleca în staţiunile proprii ale Casei de Pensii, dar tipurile de afecţiuni care pot fi tratate aici este limitat

Din păcate, biletele vor sosi abia în luna mai, pentru că încă nu a fost aprobată Legea bugetului. Cei care vor dori, pot pleca în staţiunile proprii ale Casei de Pensii, dar tipurile de afecţiuni care pot fi tratate aici este limitat.
La Casa Judeţeană de Pensii există un set de criterii de acordare a biletelor, pe baza cărora se stabileşte un punctaj. Un punctaj mare îl va primi pensionarul cu o pensie mică şi care n-a mai fost într-o staţiune la tratament în ultimii trei ani.
Criteriile nu au fost modificate dar biletele de tratament în staţiunile private vor întârzia pentru că nu a fost adoptat bugetul.
Prin urmare, primele bilete de tratament ar trebui să fie repartizate la Braşov undeva în luna mai.statiune pensionari
Reţeaua proprie de staţiuni a Casei Naţionale cuprinde doar puţine staţiuni iar numărul afecţiunilor tratate este limitat.
Aproximativ 10% din biletele de tratament sunt repartizate cu titlu gratuit beneficiarilor de legi speciale – foşti deţinuţi politic, veterani de război, deportaţi, persoane cu handicap.
Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic din România este indignat că foştii deţinuţi politic sunt incluşi, împreună cu celelalte categorii de beneficiari de legi speciale, în grila de acordare a biletelor gratuite.
În judeţul Braşov sunt circa 8000 de beneficiari de legi speciale şi doar 800 de bilete gratuite sunt repartizate anual Braşovului.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. De ce nu , anuntati pe internet, ziua când se scot la vânzare biletele refuzate…???

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.