Un alt Horia si un alt Brenciu ambasador cultural al Brasovului

Un alt Horia si un alt Brenciu ambasador cultural al Brasovului

0 563

Proaspat desemnat ambasador al Brasovului in tentativa de a obtine titlul de capitala culturala europeana in 2021, Horia Brenciu are contestatari sub Tampa. Omul de radio Marius Vintila spune ca nu se simte reprezentat cultural de unul dintre putinii sagunisti care nu au luat BAC-ul din prima dar face aluzie si la tarifele pe care le-ar pretinde Brenciu chiar si la manifestarile caritabile la care este invitat sa participe

Proaspat desemnat ambasador al Brasovului in tentativa de a obtine titlul de capitala culturala europeana in 2021, Horia Brenciu are contestatari sub Tampa. Omul de radio Marius Vintila spune ca nu se simte reprezentat cultural de unul dintre putinii sagunisti care nu au luat BAC-ul din prima dar face aluzie si la tarifele pe care le-ar pretinde Brenciu chiar si la manifestarile caritabile la care este invitat sa participe. Vintila crede ca un alt Horia sau un alt Brenciu ar fi fost mult mai potriviti sa ne reprezinte.
Directorul Agentiei Metropolitane Brasov spune ca desemnarea lui Brenciu a corespuns celor trei criterii pentru ca o persoana sa devina ambasador al Brasovului in acest proiect: sa fie artist, sa existe legaturi intre el si Brasov si sa doreasca sa faca lobby orasului nostru. Potrivit lui Dragos David, discutiile cu Brenciu ar fi inceput undeva in luna septembrie cand Agentia l-a rugat sa ii ajute in a sustine candidatura Brasovului. Absolvent de Saguna ca si Horia Brenciu, brasoveanul Marius Vintila spune intr-o postare de pe blog ca nu simte reprezentant cultural de unul dintre putinii sagmarius vintilaunisti care nu au luat examenul de Bacalaureat in prima sesiune in care l-a sustinut, fapt confirmat si de conducerea Colegiului Andrei Saguna. Reprosul cel mai taios al lui Vintila se refera insa la tarifele le-ar percepe Brenciu chiar si la evenimente caritabile, asa cum s-ar fi intamplat, spune Vintila, in urma cu doi ani la un spectacol Hospice in folosul bolnavilor de cancer Seful AMB sustine ca, in calitatea sa de ambasador al Brasovului, Horia Brenciu nu a primit bani pentru concertul sustinut la sfarsitul saptamanii trecute, insa Agentia a trebuit sa-i plateasca trupa. Intreaga seara ar fi costat AMB 12.000 de euro.
Marius Vintila crede ca Brasovul are si un Horia si un Brenciu mult mai celebri in lumea muzicii. Horia Mihail este cel mai bun pianist concertist pe care il are Romania, in timp ce fratele lui Horia Brenciu, Marius Brenciu, este un tenor care are contract cu Metropolitan, cea mai mare organizatie de muzica clasica din America.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.