PMP Braşov îi ţine un loc ,,cald” primarului Scripcaru

PMP Braşov îi ţine un loc ,,cald” primarului Scripcaru

0 269

Popularii braşoveni au început să îşi anunţe candidaţii pentru primăriile din judeţ, primii prezentaţi de PMP Braşov fiind Cătălin Popa, pentru Primăria Prejmer, şi Sergiu Huţanu, pentru Primăria Hărman.

În ceea ce priveşte candidatul PMP pentru municipiul Braşov, aceştia a precizat că o decizie finală va fi luată după realizarea unei ,,cercetări sociologice, acest lucru urmând a se întâmpla în prima parte a anului viitor”. Ca să traducem abureala aceasta în limbaj simplu, ei aşteaptă să vadă ceea ce se va întâmpla cu pedisto-liberalul George Scripcaru.

Cum Iohannis nu-l doreşte candidat la Primăria Braşov Scripcaru mizează iarăşi fie pe (im)postura de candidat ,,independend” susţinut ,,pe la spate” de aripa pedistă a liberalilor şi a cetăţenilor extaziaţi de asfaltul din Braşov printr-un non combat – ca şi în 2016 – a PNL, fie să să se transfere la un partid care are reprezentanţă parlamentară.
Cum ar fi partidul mentorului său Băsescu. Motiv de ,,analize” şi ,,activităţi sociologice” pe perioadă nederminată la PMP Braşov.

Să revenim la candidaţii oficializaţi. Potrivit preşedintelui PMP Braşov Costel Mihai ( viceprimarul Braşovului şi mâna dreaptă a primarului când acesta nu vrea să-şi asume public anumite acţiuni) , spune că Sergiu Huţanu, consilier local la Hărman, a obţinut cel mai bun scor pentru PMP la alegerile locale din 2016, 18%, în timp ce la Prejmer Cătălin Popa a obţinut 17%. Acesta a precizat că în 2016, cei doi ar fi trebuit să fie viceprimari.
„În anul 2016, la nivelul judeţului Braşov a fost semnat un protocol între PNL, PMP, UDMR şi primarul Braşovului, George Scripcaru. Acest document a fost respectat de conducerile judeţene ale partidului, însă, în cele două localităţi a fost încălcat de organizaţiile locale ale partidelor reprezentate în consiliile locale au înţeles să «o pună de una mică»”, a declarat Mihai Costel, care a spus şi că, din 2016, cei doi candidaţi au fost sabotaţi constant.

În altă ordine de idei, Costel Mihai a declarat că PMP este „o formaţiune politică de tip urban. Deşi nu avem un electorat stabil, cum este cel al colegilor de la UDMR, de exemplu, i-am depăşit în ultimele alegeri. De aceea nu ne mai punem problema de a accede în Consiliul Judeţean sau consilii locale, ci de a avea un număr de consilieri, cât mai mulţi”.
Acesta a mai spus că partidul este deschis să facă alianţe cu alte formaţiuni de dreapta, pentru susţinerea unor candidaţi comuni. „Acolo unde vom considera că există un candidat bun la primărie, în localităţile din zona metropolitană, chiar dacă nu este al nostru, ci al altui partid de dreapta, îl vom susţine”.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.