Pericol de explozie in apropierea Garii Brasov!

Pericol de explozie in apropierea Garii Brasov!

0 354

Miercuri dimineata, in jurul orei 10, o garnitura de tren de 23 de vagoane care transporta motorina si benzina a fost cuprinsa de flacari in spatele Salii Sporturilor. Doua persoane, printre care si conductorul locomotivei, au fost grav ranite. La fata locului s-au deplasat imediat mai multe echipaje de pompieri si salvare pentru a stinge flacarile si pentru a acorda primul ajutor ranitilor

Miercuri dimineata, in jurul orei 10, o garnitura de tren de 23 de vagoane care transporta motorina si benzina a fost cuprinsa de flacari in spatele Salii Sporturilor. Doua persoane, printre care si conductorul locomotivei, au fost grav ranite. La fata locului s-au deplasat imediat mai multe echipaje de pompieri si salvare pentru a stinge flacarile si pentru a acorda primul ajutor ranitilor. Din fericire, totul a fost doar un exercitiu de incendiu, menit sa testeze capacitatea de reactie a fortelor de interventie.
Simularea efectuata de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brasov a avut drept scop antrenarea structurilor de interventie in vederea stingerii incendiilor in cazul unui accident major pe caile de comunicatii. Scenariul pe care l-au pus la cale a implicat un tren care venea de la Predeal si se indrepta catre Baia Mare si care a luat foc iar in timp ce tranzita Gara Brasov.isu gara1
Echipele de interventie au simulat si evacuarea salii de sport, preluarea de catre echipajele SMURD a persoanelor care se aflau inauntru si apoi transportul acestora la primiri urgente. Autoritatile spun ca, in aceste cazuri, primordiala este comunicarea care trebuie facuta in timp real si util.
Potrivit prefectului Ciprian Bancila, astfel de exercitii sunt foarte importante pentru a testa capacitatea de reactie a celor care intervin operational pentru a salva vieti omenesti si bunuri materiale. Nu este doar un antrenament util ci si o verificare a componentei de resursa umana si a utilajelor din dotare.
Pe langa echipajele SMURD, la actiune au participat si echipaje de Politie si Jandarmerie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.