Codul penal a fost masacrat!

Codul penal a fost masacrat!

0 203

Este opinia liberalului Nicolae Vlad Popa, secretar general al Comisiei Juridice a PNL. Liberalul brașovean acuză puterea că permite prejudicierea banului public doar pentru a-i scăpa de dosare pe greii Coaliţiei PSD-ALDE

Este opinia liberalului Nicolae Vlad Popa, secretar general al Comisiei Juridice a PNL. Liberalul brașovean acuză puterea că permite prejudicierea banului public doar pentru a-i scăpa de dosare pe greii Coaliţiei PSD-ALDE, care a trecut 76 de amendamente la codul penal și nici unul din cele 75 ale Opoziției.
Criticate de opoziție, de reprezentanții magistraților și de societatea civilă, modificările la Codul Penal au fost adoptate miercuri de plenul Camerei Deputaților. Cele mai controversate modificări e dezincriminează total neglijența în serviciu și parțial abuzul în serviciu. Potrivit versiunii votate de Putere, se consideră abuz în serviciu doar dacă scopul este de a obţine foloase materiale necuvenite pentru sine, soţ sau rude până la gradul II, terţii fiind excluşi.
Parlamentul a decis ca în cazul dării de mită, mituitorul să poată scăpa de pedeapsă dacă denunță fapta nu mai târziu de un an de la data săvărșirii acesteia. Modificări au suferit și articolele referitoare la denunțuri, la favorizarea infractorului, confiscări extinse dar și cele care fac referire la infracțiunea de grup infracțional organizat.„Infracțiunea de trafic de influență în noua modificare este absolut imposibil de dovedit pentru că dacă acuzatorul nu dovedește că persoana care face trafic a făcut și presiuni asupra funcționarului care trebuia să modifice sau să nu modifice legea, nu este infracțiune. Există deci modificări ieșite din comun societatea trebuie să reacționeze iar eu sper din tot sufletul să nu se aplice această masacrare a codului penal”, spune Vlad Popa.
PNL a anunțat că va contesta la Curtea Constituțională a României aceste modificări , astfel că actul normativ nu va intra în vigoare înainte ca judecătorii CCR să se pronunțe.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.