Casa maimuţelor de la Zoo Braşov este aproape gata

Casa maimuţelor de la Zoo Braşov este aproape gata

0 408

3 specii de maimuţe din Olanda, Germania şi Franţa vor ajunge la Braşov până la finalul lunii octombrie. Vizitatorii vor avea parte şi de un sistem de realitate virtuală într-un autobuz care parcurge un traseu safari

3 specii de maimuţe din Olanda, Germania şi Franţa vor ajunge la Braşov până la finalul lunii octombrie. Vizitatorii vor avea parte şi de un sistem de realitate virtuală într-un autobuz care parcurge un traseu safari.
Oaspeții Grădinii Zoologice vor putea călători cu ajutorul unui simulator pentru care lucrările sunt în linie dreaptă. Simulatorul va avea forma unui autobuz şi 10 locuri pentru pasageri.

Pentru achiziţionarea echipamentului, parcul braşovean a lansat o licitaţie publică, iar ofertele sunt aşteptate până în data de 23 octombrie. În curs de finalizare sunt şi lucrările de la adăposturile pentru maimuţe şi lemuri, care vor fi deschise de acum şi pe timp de iarnă. Acestea vor deveni funcţionale cel târziu de luna viitoare, când la Braşov vor ajunge şi 23 de exemplare din aceste specii.

Exemplarele de maimuţe care vor veni din Rotterdam şi pentru conducerea grădinii braşovene aşteaptă de un an aprobarea să le aducă la Braşov sunt foarte arătoase.
Alin Pînzaru – directorul Zoo Braşov, spune că are aprobarea oficialilor internaționali de a împerechea maimuțele, astfel că grădina zoologică din Braşov va avea și pui.

În curs de amenajare, este şi planetariul, unde vizitatorii vor avea ocazia să călătorească în spaţiu dar şi să afle o serie de informaţii mai puţin cunoscute despre univers sau despre lumea animalelor.
Planetariul va fi amenajat în clădirea în formă de trunchi de con de lângă intrarea în parc.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.