Aproape 3000 de protestatari în Piaţa Sfatului

Aproape 3000 de protestatari în Piaţa Sfatului

1 362

După ce au pornit în marş pe strada Republicii, în Piaţa Sfatului au ajuns în jus de 3000 de protestatari, iritați de manevrele cu care PSD încearcă să îngenuncheze justiția, cu aceeași clică de apărători ai penalilor cu care a mai încercat o dată la începutul anului

Brașovenii ieșiți duminică seara din case pentru a-și striga nemulțumirile față de politicile falimentare ale PSD s-au strâns în faţa Prefecturii începând cu ora 18.00. De la 100 de oameni câți număra la început, grupul a ajuns în doar o oră la peste 2.000.
După ce au pornit în marş pe strada Republicii, în Piaţa Sfatului au ajuns în jur de 3000 de protestatari, iritați de manevrele cu care PSD încearcă să îngenuncheze justiția, cu aceeași clică de apărători ai penalilor cu care a mai încercat o dată la începutul anului.

La fel de numulțumiți au fost și de insistența cu care Guvernul, în ciuda refuzului sindicatelor și patronatelor laolaltă, încearcă să bage nației de gât binefacerile trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat.Oamenii au scandat:
– Justiţie nu corupţie!,
– PSD – ciuma roşie!,
– Nu vrem, să fim, o naţie de hoţi!,
– Hoţii la închisoare, nu la guvernare!

Apelul la protest lansat pe Facebook a enumerat mai multe tare ale proiectului de modificare a Legilor Justiţiei, ajuns deja în Parlament – Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei iar Parchetul devine subordonat intereselor politice, fără să uite să amintească faptul că foarte mulți magistraţi, preşedintele României şi Comisia Europeană s-au poziţionat împotriva acestor legi.
Protestul s-a desfășurat fără incidente iar oamenii spun că sezonul marșurilor prin centru abia s-a deschis.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Dar nu vi se pare ca este fff grav sa contesti o dezbatere deschisa in Parlament despre”legile” Justitiei? De cand democratia se face in strada, doar cu un segment social debusolat , evident ANTImajoritatea electoratului?
    Atunci cand „legile” au fost grosolan modificate, subordonand Justitia macovista direct presedintelui Besescu si Statului Paralel, a fost „legal”?Ce de democratie a fost aia , prin „adoptare tacita”, prin acel „vot zero”- cu tot PDL in banci -,ocupand practic Parlamentul, ca si azi strada?, Atunci a fost DEMOCRATIC,sau abuz de democratie manipulata?
    Daca „LEGILE se DEZBAT democratic in Parlamentul ales democratic,de ce protestam?Sau de ce am mai ales Parlamentul?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.