Pedepse maxime pentru Ioan Adam & comp. în Dosarul retrocedărilor ilegale

Pedepse maxime pentru Ioan Adam & comp. în Dosarul retrocedărilor ilegale

0 261

DNA a cerut pedepse maxime pentru inculpaţii din Dosarul retrocedărilor ilegale de păduri forestier în judeţul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza şi în defavoarea Romsilva

DNA a cerut pedepse maxime pentru inculpaţii din Dosarul retrocedărilor ilegale de păduri forestier în judeţul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza şi în defavoarea Romsilva.
Dacă argumentele DNA îi vor convinge pe judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Viorel Hrebenciuc, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare a banilor riscă pedepse de 10 şi respectiv 12 ani.

DNA a cerut pedepse maxime cu executare şi pentru ceilalţi inculpaţi din dosar, printre care fostul deputat PSD Ioan Adam (instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă), şi soţia acestuia Anca Roxana Adam (judecătoare la Tribunalul Braşov).

Ultimul termen efectiv al dosarului va avea loc vineri, când inculpaţii vor avea ultimul cuvânt în sala de judecată.
Dosarul retrocedărilor a fost trimis în instanţă în ianuarie 2015 şi a avut până acum peste 60 de termene de judecată.
Prejudiciul calculat de DNA în acest caz se ridică la aproape 304 milioane de euro. În octombrie 2015, Viorel Hrebenciuc, fiul său Andrei şi fostul deputat Ioan Adam şi-au recunoscut vinovăţia, solicitând să fie judecaţi prin procedura simplificată.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.