Zoo Noua – in clubul gradinilor zoologice din Europa

Zoo Noua – in clubul gradinilor zoologice din Europa

0 397

Un britanic da Gradinii Zoologice nota de intrare in Asociatia Europeana de profil. Asociatia Europeana a Gradinilor Zoologice si Acvariilor monitorizeaza Gradina Zoologica Brasov de trei ani. Un reprezentant al Asociatiei vine macar o data pe an la Brasov sa vada progresele inregistrate pentru ca gradina zoologica din Noua sa poata deveni membru cu drepturi depline al acestei asociatii.

Un britanic da Gradinii Zoologice nota de intrare in Asociatia Europeana de profil.

Asociatia Europeana a Gradinilor Zoologice si Acvariilor monitorizeaza Gradina Zoologica Brasov de trei ani. Un reprezentant al Asociatiei vine macar o data pe an la Brasov sa vada progresele inregistrate pentru ca gradina zoologica din Noua sa poata deveni membru cu drepturi depline al acestei asociatii. Calitatea de membru ofera posibilitatea imprumutului de animale intre gradinile zoologice membre ale asociatiei si aducerea mult mai usoara a unor animale rare. In acelasi timp, asigura si o pregatire superioara a ingrijitorilor de animale.

Nick Lindsay vine de trei ani la Brasov sa vada cum progreseaza Gradina Zoologica in tentativa ei de a deveni membru al asociatiei. Daca pana acum a vazut doar vechea gradina si santierul care a existat pana in urma cu cateva luni, este prima oara cand britanicul vede noua infatisare a parcului, despre care a spus ca arata foarte bine.

Brasovul va mai fi monitorizat inca doi ani, la finele carora spera ca va face parte din EAZA. Apartenenta la aceasta asociatie ar face ca orasul nostru sa poata gazdui animale rare si sa aduca altele mult mai usor decat se intampla acum iar ingrijitorii de animale vor putea face specializari la alte gradini zoologice membre ale asociatiei. Directorul Gradinii Zoologice stie ce animale vom putea avea la Brasov. zoo bv3

Un panda rosu, care traieste in Tibet si se preteaza climei noastre, spre exemplu, nu va fi afectat cum ar fi animalele din Africa sau din anumite zone tropicale, care au nevoie de foarte multa caldura”.

Rapoartele de pana acum au fost favorabile iar Pinzaru spune ca Nick Lindsay a fost placut impresionat de modul in care arata acum Gradina Zoologica si este convins ca aceasta este pe drumul cel bun pentru intrarea in clubul select al gradinilor care fac parte din EAZA.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.