Ziua Armatei a fost sarbatorita cu fast in centrul orasului

Ziua Armatei a fost sarbatorita cu fast in centrul orasului

0 449

Brasovenii au admirat parada militarilor si armele de foc expuse in weekend in Piata Sfatului. Evenimentul a debutat cu depunerea de coroane la Cimitirul Eroilor din Sprenghi unde au fost omagiati ostasii cazuti la datorie

Brasovenii au admirat parada militarilor si armele de foc expuse in weekend in Piata Sfatului. Evenimentul a debutat cu depunerea de coroane la Cimitirul Eroilor din Sprenghi unde au fost omagiati ostasii cazuti la datorie.
Un moment a fost dedicat si militarilor din teatrele de operatiuni; potrivit generalului Tudorica Petrache – comandant Brigada 2 Vanatori de Munte ,,Sarmisegetuza” din Brasov, Romania – ca stat credibil membru al aliantei nord atlantice – participa cu efective considerabile pentru a acoperi nevoile de securitate ale intregii regiuni.
2015 a fost declarat anul veteranilor de razboi care participa de fiecare data la ziua armatei si incearca sa insufle tinerei generatii dragostea de tara, asa cum o face de ani intregi comandorul de aviatie Paul Verdes – veteran de razboi.
Expozitia de armament din Piata Sfatului a atras ca un magnet brasoveni de toate virstele.
Seara s-a incheiat cu traditionala retragere cu torte din centrul orasului pina la sediul Brigazii 2 Vanatori de Munte.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.