Zeci de medicamente sunt mai scumpe de la 1 octombrie

Zeci de medicamente sunt mai scumpe de la 1 octombrie

0 471

Vestea proasta au aflat-o insa abia la farmacie cand unii au platit pentru o chiar si de doua ori mai mult decat o faceau pana acum. Zeci de medicamente care contin 17 substante active nu mai sunt compensate deloc, iar peste o suta de medicamente care erau compensate cu 90 sau 50% sunt compensate acum doar cu 20%.

Vestea proasta au aflat-o insa abia la farmacie cand unii au platit pentru o chiar si de doua ori mai mult decat o faceau pana acum. Zeci de medicamente care contin 17 substante active nu mai sunt compensate deloc, iar peste o suta de medicamente care erau compensate cu 90 sau 50% sunt compensate acum doar cu 20%. Este cazul medicamentelor uzuale pentru boli cardiovasculare sau respiratorii.
Inceputul lunii octombrie a venit cu vesti proaste pentru multi pacienti care sufera de afectiuni cronice. Resemnati, oamenii spun ca, indiferent de pret, nu au incotro: trebuie sa-si ia medicamentele de care depinde sanatatea si chiar viata lor.
Potrivit farmacistei Andra Ionita, lista a fost anuntata intr-un timp foarte scurt, nici medicii nu au fost propabil anuntati, motiv pentru care lista a fost un soc pentru pacienti.medicamente1
Potrivit unei hotarari de guvern, de la 1 octombrie, z eci de medicamente au fost delistate si nu mai sunt compensate deloc iar altele sunt decontate cu pana la 70% mai putin. Este vorba despre medicamente prescrise frecvent, destinate tratarii bolilor cardiovasculare sau respiratorii.
Ca sa mai indulceasca situatia, Guvernul anunta ca va compensa patru tratamente de ultima generatie care vor ajunge la mii de bolnavi diagnosticati cu hepatita C sau cancer.Asta desi, la inceputul verii, oficiali din Ministerul Sanatatii se laudau ca 45 de tratamente inovatoare vor ajunge la bolnavi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.