„Vacanta artelor la Muzeu” s-a prelungit

„Vacanta artelor la Muzeu” s-a prelungit

0 407

Vacanta este plina de oferte pentru copiii care nu vor sa stea in casa. Este cazul programelor educationale „Vacanta artelor la muzeu”, organizat de Muzeul „Casa Muresenilor” si „Gradinita de Vara”, initiata de Sectia de Copii si Tineret a Bibliotecii Judetene „George Baritiu”.

Vacanta este plina de oferte pentru copiii care nu vor sa stea in casa. Este cazul programelor educationale „Vacanta artelor la muzeu”, organizat de Muzeul „Casa Muresenilor” si „Gradinita de Vara”, initiata de Sectia de Copii si Tineret a Bibliotecii Judetene „George Baritiu”. Ieri, copiii inscrisi la cele doua programe au avut ocazia sa invete impreuna despre sistemul solar si sa vada cum arata o biblioteca.

Desi activitatile de la „Vacanta artelor la Muzeu” s-au incheiat in mare parte, la solicitarea parintilor si a copiilor, coordonatorul programului – muzeograful Ovidiu Savu – a mai planificat cateva intalniri cultural-educative pentru cei mici.

Specialistii bibliotecii le-au descris categoriile de documente aflate in institutie si modul in care se aseaza cartile.muzeu copii

Copiii de la Vacanta artelor au vizitat si o galerie de arta si o librarie. Au aflat cum se aseaza o expozitie de arta plastica si ce rol au colectionarii in viata culturala a unui oras.

La inceputul lunii septembrie, copiii vor afla despre civilizatia si arta ceaiului, chiar in incinta unei ceainarii de la poalele Tampei, unde vor mirosi si degusta una dintre cele mai vechi bauturi din lume.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.