Un par falnic a inflorit superb intr-o gradina din Tractorul

Un par falnic a inflorit superb intr-o gradina din Tractorul

0 507

Ramurile batrane ale pomului in varsta de 57 de ani sunt incarcate de flori mari si albe. O minune a naturii, spune nenea Ghita Marginean, care i-a construit si un sistem de irigatie parului, de la care asteapta sa toamna asteapta niste pere dulci si zemoase

Ramurile batrane ale pomului in varsta de 57 de ani sunt incarcate de flori mari si albe. O minune a naturii, spune nenea Ghita Marginean, care i-a construit si un sistem de irigatie parului, de la care asteapta sa toamna asteapta niste pere dulci si zemoase.

Dupa 34 de ani de munca in domeniul automobilelor in Uzina 2 un pensionar din Brasov a facut o adevarata pasiune pentru gradinarit. In timp ce rasadurile pentru legumele de vara se pregatesc sa fie plantate in solarul improvizat, brasoveanul se ingrijeste periodic si de parul din gradina. Un pom falnic cu o circumferinta de aproape 2 metri si inalt de 15, pe care il considera o minune a naturii.

Pomul creste in gradina brasoveanului din 1958 dar asa ca anul acesta nu a mai inflorit niciodata.

Nenea Ghita, asa cum il cunosc vecinii, a gandit si un sistem de irigatie improvizat care sa ajute pomul gigant.

Desi munca la gradinarit e grea pentru inima lui slabita, pensionarul este hotarat sa continue sa-si ingrijeasca pomul, de la care asteapta roade si mai multe in toamna. Perele dulci vor ajunge la toti vecinii, rudele si cunostintele varstnicului gradinar.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.