Ultimele decizii ale guvernanţilor afectează grav imaginea României

Ultimele decizii ale guvernanţilor afectează grav imaginea României

0 167

Este opinia Asociaţiei Pro Democraţia, care acuză lipsa dezbaterilor cu societatea civilă şi cu mediul juridic, lipsa de transparenţă şi votul pe repede înainte din Parlament pentru Codul de Procedură Penală

Este opinia Asociaţiei Pro Democraţia, care acuză lipsa dezbaterilor cu societatea civilă şi cu mediul juridic, lipsa de transparenţă şi votul pe repede înainte din Parlament pentru Codul de Procedură Penală.
Societatea civilă a fost exclusă de la dezbaterea amendamentelor la Codul de Procedură Penală, spune preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia, Ionuţ Ţaţa.

„Credem că votul de luni afectează negativ democraţia din România, majoritatea parlamentară înţelege să guverneze discreţionar, e un model de democraţie iliberală aşa cum doar în ţări care deja sunt în zona gri , şi aici vorbim de Ungaria sau chiar de Polonia”, sune Țața.
Cetăţenii ar fi trebuit să fie consultaţi cu privire la modificarea legii care produce efecte chiar în ceea ce priveşte siguranţa lor.

„Aşteptarea oricărei comunităţi din ţara asta este ca parlamentarii pe care i-a trimis în Parlament indiferent că aparţin unei majorităţi sau minorităţii din opoziţie, să existe o dezbatere, un dialog să nu vedem doar la televizor ceea ce s-a decis pentru noi”, consideră preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia, Ionuţ Ţaţa.

Asociaţia Pro Democraţia intenţionează să atace proiectul de modificare a codurilor la Curtea Constituţională dar va organiza şi întâlniri cu societatea civilă în care să se discute clar despre cum ar trebui organizat statul, pentru a preveni eventualele derapaje.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.