Turiştii în şlapi pe munte dau bătăi de cap salvamontiştilor

Turiştii în şlapi pe munte dau bătăi de cap salvamontiştilor

0 163

Nu de puţine ori salvatorii sunt chemaţi să-i salveze pe plimbăreţii accidentaţi din cauza încălţărilor neadecvate pe care le poartă

Nu de puţine ori salvatorii sunt chemaţi să-i salveze pe plimbăreţii accidentaţi din cauza încălţărilor neadecvate pe care le poartă.
Cei mai mulţi dintre turiştii care urcă cu telecabina coboară pe jos până la Aleea de sub Tâmpa. Fie că merg spre Şaua Tâmpei, spre Vârful Tâmpa sau spre litere turiştii o fac echipaţi de plimbare prin oraş nicidecum de drumeţie pe munte.

Este şi motivul pentru care unii dintre ei se accidentează şi cer ajutorul salvamontiştilor, confirmă Cătălin Petrescu – salvator montan Serviciul Public Local Salvamont Braşov 2.
Salvamontiştii recomandă încălţări speciale celor care urcă pe Masivul Tâmpa.
Frumuseţea Tâmpei şi aerul răcoros al pădurii îi atrag pe turişti, care fac coadă la telecabină în fiecare zi în această perioadă.

Salvamontiştii îi avertizează şi pe turiştii care aleg să scurteze potecile. Aceştia nu doar îşi pun viaţa în pericol dar şi distrug poteca iniţială prin faptul că taie serpentinele, încercând să urce sau să coboare mai repede.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.