Transilvania Train una din marile bucurii ale vacanței pentru turişti

Transilvania Train una din marile bucurii ale vacanței pentru turişti

0 187

Cel mai popular tren din Romania a pornit, din nou, la drum. Turiști din toate colțurile țării dar și din străinătate au parte, preț de câteva zile, de o vacanță de vis prin centrul României

Cel mai popular tren din Romania a pornit, din nou, la drum. Turiști din toate colțurile țării dar și din străinătate au parte, preț de câteva zile, de o vacanță de vis prin centrul României. Transilvania Train îi poartă spre locuri de o frumusețe deosebită, cu tradiții și bucate specifice zonei.

Peste o sută de călători au urcat joi dimineața în trenul care-i va purta prin Transilvania. Aceștia au fost așteptați în Gara Brașov ca niște adevărate VIP-uri. Au fost întâmpinați cu muzică de fanfară iar urcarea în tren s-a făcut pe un covor roșu.
Potrivit organizatorului Cristi Pitulice, tematica acestui an este Centenarul, motiv pentru care traseul trece prin inima Transilvaniei.

Transilvania Train a căpătat o notorietate neașteptată. Jurnaliști din afara granițelor țării au venit în România ca să documenteze excursia cu trenul prin Transilvania.
Trenul are o rută bine stabilită.

Se pleacă din Brașov spre Sighișoara, Mediaș, Alba Iulia, Sebeș, Sibiu, Făgăraș iar ultima stație, la finalul vacanței va fi tot gara Brașov.
Proporția călătorilor este de 80% turiști români şi 20% turiști străini.
Pe parcursul vacanței turiștii vor avea parte, printre altele, de ateliere de fabricat tiglă, vor degusta vinuri tradiționale din Transilvania şi vor vizita și cele mai importante obiective turistice de pe traseu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.