Taxa de salubritate nu poate scadea deocamdata la Brasov

Taxa de salubritate nu poate scadea deocamdata la Brasov

0 436

Cinci din cei 9 consilieri care semnasera initial proiectul de scadere a preturilor la salubritate si-au retras semnaturile. Decizia acestora a venit dupa ce au primit punctele de vedere din partea servicilor de specialitate ale Primariei

Cinci din cei 9 consilieri care semnasera initial proiectul de scadere a preturilor la salubritate si-au retras semnaturile. Decizia acestora a venit dupa ce au primit punctele de vedere din partea servicilor de specialitate ale Primariei.
La finele anului trecut, consilierul local PSD Razvan Popa a depus o initiativa prin care solicita scaderea cu 10% a taxei de salubritate. Pe proiectul initial semnasera 9 colegi insa 5 si-au retras deja semnaturile, dupa ce s-au consultat cu specialistii din Primarie.
Dupa aceasta informare, si consilierii locali ai grupului ALDE au facut o adresa prin care au retras sustinerea acestui proiect in forma propusa si au cerut un aviz al comisiei economice cu privire la oportunitatea financiara, precum si un studiu privind fezabilitatea.salubritate1
Pentru ca exista contracte in derulare o astfel de decizie nu se poate lua deocamdata, spune edilul George Scripcaru. Mai mult, municipalitatea a respins in ultimele luni propunerile celor doi operatori de salubritate din oras de a creste taxa pe gunoi.
Primarul le-a explicat consilierilor locali faptul ca este vorba despre o prestatie, un contract care are la baza o licitatie care a parcurs toate procedurile si le-a reamintit ca a respins si in acest an solicitarea operatorilor de salubritate de actualizare a indicelui de inflatie.
Proiectul de hotarare privind reducerea taxei de salubritate va fi supus votului cel mai probabil in urmatoarea sedinta de consiliu local. Putin probabil sa treaca, insa, avand in vedere numarul mic al consilierilor care il mai sustin.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.