Sportul este in pericol in scolile romanesti

Sportul este in pericol in scolile romanesti

0 368

Ministerul Educatiei a luat o decizie halucinanta pentru orice tara civilizata: reducerea numarului de ore de sport in scoli, desi Romania era codasa la acest capitol. Sportul de performanta va fi afectat si el, deoarece numarul de copii a scazut foarte mult iar practicarea unui sport devine tot mai dificila, din cauza costurilor si a lipsei bazelor

Sanatatea generatiilor viitoare este tot mai periclitata, atat prin hrana care nu mai la fel de sanatoasa ca in trecut, cat si prin reducerea efortului fizic. Ministerul Educatiei a luat o decizie halucinanta pentru orice tara civilizata: reducerea numarului de ore de sport in scoli, desi Romania era codasa la acest capitol.
Sportul de performanta va fi afectat si el, deoarece numarul de copii a scazut foarte mult iar practicarea unuiora de sport1 sport devine tot mai dificila, din cauza costurilor si a lipsei bazelor. Ministerul Tineretului si Sportului are o viziune diferita de cea a Ministerului Educatiei.
Potrivit ministrulului Elisabeta Lipa, in afara orelor de scoala, prin asociatiile judetene pe care le are in subordine Ministerul Tineretului si Sportului, prin directiile judetene, prin cluburile sportive, copiii din scoli ar trebui sa fie angrenati in competitii sportive la nivel de scoala si de judet.
Multi parinti dintre cei care constientizeaza importanta sportului se plang ca nici macar orele din programa nu sunt tinute, in special iarna. O alta problema este ca parintii nu-si dau seama cat de important este pentru copiii lor sa faca ore de sport si le obtin scutiri de la medic.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.