Si profesorii fug de examene!

Si profesorii fug de examene!

0 550

Aproape un sfert din dascalii brasoveni inscrisi la definitivat au renuntat la examen! Profesorii au preferat sa lipseasca sau sa se retraga din examen incã din prima orã, cand au constatat cã nu au sanse sa obtina nota minima de promovare 8

Aproape un sfert din dascalii brasoveni inscrisi la definitivat au renuntat la examen! Profesorii au preferat sa lipseasca sau sa se retraga din examen incã din prima orã, cand au constatat cã nu au sanse sa obtina nota minima de promovare 8.

La exemenul desfasurat la Colegiul National „ Aprily Lasaj” s-au inscris 235 de persoane. Dintre acestia 14 au absentat si 41 s-au retras, considerand ca e mai bine sa nu le fie evaluata lucrarea decat sa incaseze o nota mica.

Ariana Bucur, inspector scolar general, ISJ Brasov, spune ca atunci cand soliciti anularea lucrarii, ea nu este transmisa spre corectare si practic nu este considerata ca prezentare la acest examen. In conditiile in care te prezinti si de trei ori nu reusesti sa obtii nota minima ai o problema.definitivat1

Profesorilor titulari care nu dobandesc definitivarea in invatamant in maximum trei sesiuni sustinute in cinci ani de la ocuparea postului li se desface contractul de munca incheiat pe perioada nedeterminata si pierd calitatea de titular in sistemul de invatamant preuniversitar.

Cadrele didactice care nu au definitivatul pot ramane in sistemul de invatamant preuniversitar pe perioada determinata ca profesori debutanti. Profesorii mai au de trecut un hop saptamana viitoare; in 15 iulie se organizeaza concursul de titularizare, la Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu” si Colegiul National „Andrei Saguna”.

Cele mai multe posturi titularizabile sunt si anul aceste pentru disciplinele de educator si invatator.

 

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.