Seful de Post din Crizbav – retinut pentru furt de lemne

Seful de Post din Crizbav – retinut pentru furt de lemne

0 890

Seful Postului de Politie Crizbav a fost retinut pentru 24 de ore pentru sprijinirea taierilor ilegale de paduri de pe raza comunei. Parchetul de pe linga Tribunalul Brasov a declansat actiunea penala fata de inculpații Stanciu Petre – seful Postului de Politie Crizbav si padurarii Balași Adrian, Balași Alexandru, Moise Ion-Florin și Muntean Nicolae

Seful Postului de Politie Crizbav a fost retinut pentru 24 de ore pentru sprijinirea taierilor ilegale de paduri de pe raza comunei. Parchetul de pe linga Tribunalul Brasov a declansat actiunea penala fata de inculpații Stanciu Petre – seful Postului de Politie Crizbav si padurarii Balași Adrian, Balași Alexandru, Moise Ion-Florin și Muntean Nicolae.
Seful de post si doi dintre padurari au fost retinuti iar impotriva celorlalti doi padurari s-a luat masura controlului judiciar. Procurorii il acuza pe șeful Postului de Poliție Crizbav ca sprijinea taierile ilegale de material lemnos și comercializarea acestuia ca lemn de foc sau pentru prelucrare la un gater din zona, care funcționeaza nelegal.
O parte din materialul lemnos era sustras de persoane de etnie rroma care defrisaridomiciliaza pe raza comunei, „cu știrea padurarilor care ar trebui sa asigure paza și integritatea vegetației forestiere.
Mai mult, chiar padurarii furau material lemnos pe care il transportau apoi, prin interpuși, catre o ferma avicola din zona comunei Crizbav sau il valorificau la diferiți clienți din comunele invecinate.
Se pare ca cei patru padurari au in exploatare mai multe parchete, in care ii folosesc ca mina de lucru pe rromii din zona pe care ii lasa, in schimbul muncii prestate, sa sustraga material lemnos. Tot cu acordul padurarilor, romii contactau un cumparator caruia ii vindeau materialul lemnos si transportau lemnul prin comuna fara a deține acte legale, cu incuviintarea sefului de post Stanciu Petre.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.