Romanii au card, dar ocolesc serviciile bancare online!

Romanii au card, dar ocolesc serviciile bancare online!

0 532

Diversele masuri luate in ultimii ani au facut ca multi romani sa intre in posesia unui card bancar. Utilizarea acestuaia se rastrange de cele mai multe ori la scoaterea monetarului din bancomat. Mai puțin de 8% din populația României folosește serviciile bancare online de internet banking sau mobile banking, iar aceasta este, în primul rând, o problemă a băncilor, a declarat miercuri Marian Ignat, director executiv BCR, într-o conferință de specialitate.
„Cred că este și o problemă de reglementare, dar în primul rând este o problemă a băncilor, în sensul că nu au reușit să fie mai vizibile și să atragă mai mulți clienți în zona digitală. În general, băncile au o abordare segmentată față de clienți. În ceea ce privește zona de digital se merge, în general, pe ideea de a oferi servicii de calitate, inovatoare, pentru clienții sofisticați, iar pentru clienți mass market să folosim digitalul ca un instrument de eficientizare. PLATI bancare onlineExistă însă populație care nu utilizează internetul deloc, cam 20% din populația bancarizată, zonă din care cu greu putem să îi mutăm. Marea masă a clienților utilizează internetul dar nu este dispusă să folosească serviciile online oferite de bănci. Iar aici intervine educația pe care o facem noi clienților”, a precizat Marian Ignat.
„Din cercetările noastre am ajuns la concluzia că undeva la 80% din clienții bancarizați folosesc internetul cel puțin o dată pe săptămână, iar 60% dintre aceștia accesează internetul pe terminale mobile. Cu toate acestea, undeva la mai puțin de 8% din populația României folosește serviciile bancare online”, mai spune reprezentantul BCR.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.