Rockerii nu sunt satanisti! Mesotistii sunt cel mai bun exemplu

Rockerii nu sunt satanisti! Mesotistii sunt cel mai bun exemplu

0 1679

Nu conteaza cat de lung am parul! Important e cat si cum gandesc. Celebrele versuri sunt mai actuale ca oricand la aproape 16 ani de cand le-a lansat formatia Pasarea Colibri. Le pot folosi sa se apere si tinerii acuzati astazi in spatiul public de fete bisericesti si indivizi grabiti sa scape de raspunderi ca ar fi satanisti doar pentru ca asculta rock. Mesotistii, asemenea multor alti adolescenti brasoveni de la alte colegii, sunt dovada ca foarte multi rockeri asculta si fac muzica buna, merg la teatru, la biblioteci si invata bine. Tinerii se identifica cu toate victimele arse in clubul bucurestean Colectiv, unde se asculta o muzica asemanatoare cu cea a trupei rock a Colegiului Mesota.
Mihai Cranga face parte din trupa rock a colegiului Dr. „Ioan Mesota”. A descoperit chitara cand era in clasa a IX-a: un an mai tarziu, a format o trupa rock alaturi de alti trei colegi. Asculta hard, hard rock dar si metall si progresive. Trupa lor poarta acum numele Perspective iar Mihai si colegii sai obisnuiesc sa cante in timpul liber la diferite evenimente. Pentru tanarul brasovean, cerceii, parul lung si tricourile negre nu sunt semne satanice, ci doar accesorii care nu definesc o persoana.ROCK
Mihai spune ca are prieteni care au parul lung, care poarta cercei si se imbraca numai in negru, dar sunt persoane culte care merg la teatru, la biblioteca, invata in licee bune.
Tot la Mesota invata si Mara. Iubeste aceeasi muzica rock la fel ca multi alti tineri. Crede ca versurile pieselor rock sunt mai profunde decat cele din muzica comerciala iar ritmul este mult mai complex. Si ea crede ca oamenii n-ar trebui judecati dupa gusturile muzicale ci dupa fapte.
Specialistii spun la randul lor ca cei care asculta si produc muzica rock sunt de obicei oameni cu studii, cu gusturi mai rafinate decat media. Cei care ii condamna, considera psihologii, sunt macinati de idei preconcepute si prejudecati. Potrivit psihoterapeutului
Danut Negru, poporul roman este inca legat de foarte multa magie, de foarte multe stereotipii in gandire sau superstitii.
Tragedia din Capitala a pus inca o data in evidenta cat de putin intelege societatea tanara generatie si cat de mult se grabesc autoritatile, bisericesti sau administrative, sa o acuze pentru a-si ascunde incompetenta si lipsa de empatie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.