Reabilitarea Judeteanului, blocata de o firma de casa a lui Cancescu

Reabilitarea Judeteanului, blocata de o firma de casa a lui Cancescu

0 512

Procesul de reabilitare a corpului B al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta a intrat din nou in impas. Dupa ce o ancheta a DNA a intrerupt pentru cateva luni licitatia, noul blocaj a aparut in urma unor contestatii la procedura. Printre contestatari se numara tocmai Ramb Sistem, firma implicata initial in dosarul instrumentat de DNA

Procesul de reabilitare a corpului B al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta a intrat din nou in impas. Dupa ce o ancheta a DNA a intrerupt pentru cateva luni licitatia, noul blocaj a aparut in urma unor contestatii la procedura.
Printre contestatari se numara tocmai Ramb Sistem, firma implicata initial in dosarul instrumentat de DNA, privind atribuirea discretionara a contractului, prin interventia presedintelui suspendat al CJ, Aristotel Cancescu.
Firma controlata de Gabriel Bagiu, un apropiat al lui Cancescu, denunta „lipsa de claritate si de transparenta din partea autoritatilor contractante“ si cere, prin intermediul avocatilor, anularea actului prin care CJ a desemnat oferta cistigatoare.
Procurorii anticoruptie cerceteaza inca modul in care s-a desfasurat initial procedura, cara daduse castig de cauza firmei Ramb Sistem, desi nu venise cu cea mai buna oferta. Aristotel & spitalul jud.
Potrivit procurorilor DNA, in schimbul contractului de modernizarea a Spitalului, administratorului Ramb trebuia sa restituie sumele incasate nelegal in perioada 2007- 2008, pentru alte doua contracte de lucrari la Complexul de Agrement Timpa si la terenurile de sport ale Colegiului National „Andrei Saguna“.
Reabilitarea si modernizarea corpului B al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov este un proiect multianual estimat la 21,2 milioane de lei fara TVA, din care 890.180 de lei reprezinta doar valoarea proiectarii si a ingineriei, iar 19 milioane lei, valoarea investitiei de baza.
Pentru a putea face aceasta modernizare, Consiliul Judetean a accesat un imprumut de 1,5 milioane de euro la care va adauga si fondurile obtinute din vinzarea cladirii fostului Spital de Boli Dermato-Venerice.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.