Razie printre taximetristii brasoveni

Razie printre taximetristii brasoveni

0 372

Politisti si comisari de la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor au verificat daca taximetristii respecta legea atunci cand transporta clientii. Controalele au fost facute in statiile de taxiuri de la gara, de la Modarom, Livada postei si pe strada Berzei

Politisti si comisari de la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor au verificat daca taximetristii respecta legea atunci cand transporta clientii.
Controalele au fost facute in statiile de taxiuri de la gara, de la Modarom, Livada postei si pe strada Berzei. Unii dintre soferi au refuzat controlul. Cele mai frecvente nereguli au fost legate de pretul afisat pe portiera masinilor si pe aparatele de taxare.
Oamenii legii au gasit ceasuri neavizate metrologic sau truse sanitare si extictnoare iesite din termenul de valabilitate. Au fost controlate 51 de autovehicule si au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale in valoare de 1577 de lei.taxi bv
La sesizarea mai multor brasoveni, inspectorii Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor au verificat si daca taximetristii onoreaza toate comenzile.
Se pare ca unii dintre acestia refuza sa ia curse foarte scurte. Practica este interzisa de lege iar cei care sunt prinsi ca fac asa ceva risca amenzi de pana la 20.000 de lei. Pentru ca aceste lucruri sa nu se mai intample, Oficiul pentrru Protectia Consumatorilor a realizat mai multe brosuri care vor fi impartite in taxiuri, pentru ca atunci cand urca in masini, clientii sa stie ce drepruri au.
Pentru ca actiunea a avut succes, inspectorii OPC spun ca aceste controale vor continua.
Urmatoarele luate in vizor sunt firmele de transport care desfasoara curse interurbane.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.