Protest funebru împotriva modificărilor aduse Legilor Justiţiei

Protest funebru împotriva modificărilor aduse Legilor Justiţiei

0 169

Slujba de inmormantare a Justiţiei s-a vrut o reproducere macabră a gestului săvârşit de groparii din Parlament, aşa cum i-au numit protestatarii pe cei care au votat modificările aduse codurilor penale

Circa 100 de persoane au mărşăluit vineri seara în cortegiu funerar, din faţa Prefecturii pe strada Republicii; alaiul a fost deschis de un grup de câteva persoane care purta pe umeri un sicriu inscripţionat Justiţia cu vopsea alba.

Slujba de inmormantare a Justiţiei s-a vrut o reproducere macabră a gestului săvârşit de groparii din Parlament, aşa cum i-au numit protestatarii pe cei care au votat modificările aduse codurilor penale.

Câțiva protestatari s-au îmbrăcat în tricouri negre pe care au trecut numele fiecăruia dintre parlamentarii brașoveni care și-au dat votul pentru modificarea Codului Penal iar măştile grotești pe care le-au purtat s-au vrut o trimitere la comportamentul parlamentarilor.

După ce a mărşăluit în ritm lent, în acorduri de marș funerar, până în Piața Sfatului, cortegiul s-a oprit în fața sediului PSD. Pe pancartele purtate de protestatari s-a putut citi „Stop penalilor, analfabeților, incompetenților!” „Vrem să construiți spitale, nu să mutilați coduri penale”.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.