Program universitar pentru studiul limbii române la Xi’an, vechea capitală imperială...

Program universitar pentru studiul limbii române la Xi’an, vechea capitală imperială a Chinei și punctul de pornire al Drumului Mătăsii

0 280

Marți, 18 septembrie, în prezența conducerii Universității de Studii Internaționale din Xi’an, a ambasadorului României în Republica Populară Chineză, Excelența Sa Basil Constantinescu și a rectorului Universității Transilvania din Brașov, profesorul Ioan Vasile Abrudan, a avut loc deschiderea anului universitar 2018-2019 pentru studenții anului I. Vechea capitală istorică a Chinei și punctul de pornire al Drumului Mătăsii devine din această toamnă al doilea oraș din China (după Beijing) în care se studiază limba română în cadrul unui program universitar de licență cu durata de 4 ani.

În baza acordului de colaborare semnat în această vară de președintele Universității de Studii Internaționale din Xi’an, profesorul Wang Junzhe, împreună cu rectorul Universității Transilvania din Brașov, profesorul Ioan Vasile Abrudan, studenții chinezi ai programului de Limba Română vor beneficia de prezența permanentă la universitatea lor a unui lector de limba și literatura română de la Facultatea de Litere a universității brașovene. Universitatea Transilvania, împreună cu Ambasada României la Beijing, care a inițiat și facilitat această colaborare, vor susține acest nou program de limba română și cu materiale de studiu și mobilități de studenți și cadre didactice. De altfel, în prezența doamnei lector dr. Corina Micu, primul profesor brașovean de limba română care va preda la Xi’an, atât ambasadorul român cât și rectorul Universității Transilvania din Brașov au făcut cadou noului Lectorat Român de la Xi’an câteva lucrări reprezentative pentru literatura și cultura țării noastre și au avut o discuție cu cei 20 de boboci care vor studia limba română.

Colaborarea dintre cele două universități vizează totodată și întărirea programului de licență de limba și literatura chineză al Universității Transilvania din Brașov, prin crearea unui lectorat de specialitate asigurat de profesori ai Universității de Studii Internaționale din Xi’an și mobilități ale studenților brașoveni la Xi’an.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.