Prioritatea Politiei este pe cale sa apuna pe strada Diminetii

Prioritatea Politiei este pe cale sa apuna pe strada Diminetii

0 559

Inspectoratul de Politie al Judetului Brasov a depus la Primarie o cerere prin care solicita Comisiei de Circulatie sa analizeze demontarea indicatoarelor „cedeaza trecerea“ si „drum cu prioritate“ montate in toamna trecuta la intersectia Diminetii cu Nicolae Titulescu. Cererea Politiei a fost depusa in data de 8 martie, cu o zi inainte ca IPJ sa inainteze Primariei solicitatea de instalarea de limitatoare de viteza

Inspectoratul de Politie al Judetului Brasov a depus la Primarie o cerere prin care solicita Comisiei de Circulatie sa analizeze demontarea indicatoarelor „cedeaza trecerea“ si „drum cu prioritate“ montate in toamna trecuta la intersectia Diminetii cu Nicolae Titulescu. Cererea Politiei a fost depusa in data de 8 martie, cu o zi inainte ca IPJ sa inainteze Primariei solicitatea de instalarea de limitatoare de viteza inainte trecerilor de pietoni din zonele sensibile si alte mijloace de semnalizare.
Preocuparea Politiei de a solicita desfiintarea marcajelor de prioritate abuzive de pe Diminetii inainte de a cere masuri de securizare a traficului din oras este elocventa pentru graba oamenilor legii de a sterge urmele unei decizii aberante. Anul trecut, in octombrie, IPJ primea in Comisia de Circulatie aprobarea de a monta semnul de prioritprioritate diminetii1ate la iesirea din strada adiacenta Diminetii, pe deasupra infundata, pe strada Nicolae Titulescu.
Si Comisia s-a grabit sa le acorde politistilor acest privilegiu, care nu avea nicio justificare reala, in afara poate de a permite stabilor din Politie sa intre si sa iasa rapid din institutie fara sa se mai asigure la iesirea in strada Nicolae Titulescu. Si motivul pentru care Politia cere acum desfiintarea prioritatii este cat se poate de palid: in adresa trimisa Primariei este invocata o sesisare depusa de un cetatean din cartierul Tractorul, interesat sa afle cum de pe o strada adiacenta Politia are prioritate doar pentru ca poate. Asta in conditiile in care mii de brasoveni au criticat in mediul online privilegiul facut cadou Politiei de catre Comisia de Circulatie: presa a inregistrat in toamna anului trecut zeci de declaratii ale soferilor nemultumiti si iritati de tupeul cu care Politia si-a asigurat prioritate de pe fundatura Diminetii, in sfidarea Codului Rutier.
Cererea de desfiintare a prioritatii pentru masinile care ies din strada Diminetii pe strada Nicolae Titulescu are toate sansele sa fie aprobata, in conditiile in care, la data aprobarii solicitarii, mai multi membri ai Comisiei de Circulatie s-au opus cererii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.