Primaria va amenaja 24 de locuinte sociale pentru familii nevoiase

Primaria va amenaja 24 de locuinte sociale pentru familii nevoiase

0 620

Primaria Brasov vrea sa mute Centrul de Persoane fara adapost intr-o cladire a fostului liceu Astra de pe strada Panselelor. In actualul Centru de Persoane fara Adapost vor fi amenajate 24 de locuinte sociale care vor fi atribuite familiilor vulnerabile aflate in evidenta Directiei de Servicii Sociale. Costurile de reamenajare a celor doua cladiri se ridica la peste 3,5 milioane de lei

Primaria Brasov vrea sa mute Centrul de Persoane fara adapost intr-o cladire a fostului liceu Astra de pe strada Panselelor. In actualul Centru de Persoane fara Adapost vor fi amenajate 24 de locuinte sociale care vor fi atribuite familiilor vulnerabile aflate in evidenta Directiei de Servicii Sociale. Costurile de reamenajare a celor doua cladiri se ridica la peste 3,5 milioane de lei.
Edilii brasoveni au intocmit deja documentatiile si expertizele necesare pentru a amenajarea unui bloc de locuinte sociale in actualul Centru pentru Persoane fara Adapost.
Dupa recompartimentare vor fi amenajate 24 de locuinte, garsoniere si apartamente cu 2 camere. Centrul de persoane fara Adapost urmeaza sa fie mutat pe strada Panselelor, in spatele Centrului Multifunctional de Servicii Sociale, intr-un cladire cu 3 etaje.locuinta sociala1
Investitia la noul centru este estimata la aproape 3 milioane de lei.
Vor fi recompartimentate camerele existente si vor fi refacute instalatiile interioare si finisajele dar si izolarea termica a cladirii. In total vor fi amenajate 147 de locuri.
Cum azilul pentru persoane fara adapost va fi amplasat langa Centrul Multifunctional de Servicii Sociale unde isi desfasoara activitatea si Directia de Servicii Sociale, beneficiarii centrului de noapte vor putea fi evaluati mai rapid.
Ei vor putea fi inclusi, de asemenea, in programele de reintegrare sociala derulate de ONG-urile partenere care isi desfasoara activitatea in centrul multifunctional de pe strada Panselelor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.