Primaria se implica 51% in realizarea Aeroportului

Primaria se implica 51% in realizarea Aeroportului

0 494

Primaria Brasov va participa cu 51% in parteneriatul cu Consiliul Judetean pentru cosntruirea Aeroportului. Din parteneriat va face parte si Primaria Ghimbav iar cele trei entitati au bani suficienti pentru finalizarea constructiei. Pentru eliminarea piedicilor legale, s-a elaborat un proiect de modificare a legii, care va trebui sa fie sustinut de parlamentarii brasoveni

Primaria Brasov va participa cu 51% in parteneriatul cu Consiliul Judetean pentru cosntruirea Aeroportului. Din parteneriat va face parte si Primaria Ghimbav iar cele trei entitati au bani suficienti pentru finalizarea constructiei. Pentru eliminarea piedicilor legale, s-a elaborat un proiect de modificare a legii, care va trebui sa fie sustinut de parlamentarii brasoveni.
Primarul George Scripcaru spune ca aeroportul nu s-a realizat pentru ca autoritatile locale din Brasov nu s-au pus de acord sa mearga cu un proiect comun la Bucuresti. Acum, Primaria si Consiliul Judetean au semnat un acord prin care municipalitatea sa participe cu 51% in parteneriat si aeroportul sa fie finalizat cel tarziu in 2019. Primul pas este finalizarea studiului de fezabilitate, care va fi predat saptamana viitoare, in 10 mai.
Urmatorul stadiu este proiectul tehnic, care cuprinde caile de acces, terminalele plecari-sosiri si turnul de control. Pentru statia de transformare electrica s-a vorbit deja la Transelectrica dar mai trebuie realizata canalizarea pentru apele pluviale cu canalul colector.pista-aeroport BV t
Primarul George Scripcaru spune ca Brasovul este primul din Transilvania la capitolul productie, dar in urma Clujului sau a Sibiului la salarii, ceea ce inseamna ca ne lipseste infrastructura. Aeroportul este, in acest caz, un proiect fara de care orasul nu se poate dezvolta mai departe. Pentru ca proiectul sa poata fi dus la bun sfarsit este nevoie ca Legea 297 sa fie modificata. Un proiect de modificare a acesteia a fost finalizat si va ajunge in atentia Parlamentului. Prefectul Ciprian Bancila va convoca toti parlamentarii brasoveni si le va cere sa sustina acest proiect.
Consiliul Judetean are un grad de indatorare extrem de ridicat, motiv pentru care a fost nevoie sa se asocieze pentru continuarea proiectului cu Primaria Brasov – care are un grad de indatorare foarte mic.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.