Polo : Corona Sportul Studențesc s-a clasat pe locul trei, în turneul...

Polo : Corona Sportul Studențesc s-a clasat pe locul trei, în turneul internațional de la Brașov

0 174

Timp de patru zile, Bazinul Olimpic Brașov a găzduit meciurile unei grupe, contând pentru turul I prelimnar al Ligii Campionilor la polo. A fost prima competiție internațională oficială, organizată la poalele Tâmpei. Corona Sportul Studenţesc a reușit o comportare onorabilă, acumulând trei victorii, ceea ce i-a adus calificarea în turul II preliminar al Ligii Campionilor, care va decide calificatele în grupele celei mai valoroase competiții europene ale echipelor de club.
Rezultatele echipei brașovene : 9-4 cu Dinamo Lvov (Ucraina), 10-6, cu Enka Sport Istanbul (Turcia), 7-12, cu Pays D’Aix Natation (Franţa), 12-7, cu WP Club Tbilisi (Georgia) şi 7-11, cu BPM Sport Management Verona (Italia). De remarcat că ultimul meci al echipei brașovene a însemnat și înfruntarea între două vechi cunoștințe aflate pe băncile tehnice, antrenorul echipei italiene, Marco Baldineti și Aurelian Georgescu, tehnicianul Coronei Sportul Studențesc, care a fost pregătit de italian, pe când a evoluat, ca jucător, în Peninsulă! Dealtfel, echipa veroneză a dominat fără drept de apel turneul de la Brașov, fiind o formație obișnuită cu atosfera meciurilor europene, din moment de în ediția trecută a cupelor europene la polo a jucat chiar finala LEN Euro Cup!

În urma rezultatelor înregistrate în turneul de la Brașov, clasamentul competiției este următorul : 1. BPM Sport Management Verona 5 victorii, 2. Pays D’Aix Natation 4 victorii, 3. Corona Sportul Studențesc 3 victorii, 4. Enka Sport Istanbul 2 victorii, 5. Dinamo Lvov 1 victorie, 6. WP Club Tbilisi 0 victorii.

Primele patru echipe s-au calificat pentru turul al II-lea din preliminariile Ligii Campionilor, unde va fi prezentă și o altă echipă românească, acceptată direct în acest tur, CSM Digi Oradea. A treia echipă din România, Steaua, va juca direct în grupele Ligii Campionilor.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.