Pilotul brașovean Dan Gârtofan s-a răsturnat de mai multe ori la Raliul...

Pilotul brașovean Dan Gârtofan s-a răsturnat de mai multe ori la Raliul Harghitei; atât el, cât și copilotul au fost transportați la spital!

0 159

Pilotul brașovean Dan Gîrtofan, s-a răsturnat de mai multe ori cu mașina, după ce a ieșit în decor într-o curbă foarte strânsă, la Raliul Harghitei! Dan Gîrfofan a pierdut controlul mașinii de curse, în timpul probei speciale care a avut loc în localitatea Sânpaul, din județul Harghita. Atât pilotul, cât și copilotul său, Tudor Mârza, au fost transportați la spital, însă, potrivit organizatorilor Raliului Harghitei, Dan Gîrfofan și Tudor Mârza au scăpat teferi în urma accidentului violent. Ulterior, competiția a fost suspendată, în urma producerii unui alt accident, care i-a avut protagoniști pe Norbert Maior şi Francesca Maior, ei ieșind în decor, în aceeași zonă.
Accidentul s-a soldat cu două victime: pilot şi copilot. Au fost preluate cu ambulanţe diferite şi au fost transportaţi la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, pentru investigaţii medicale. Iniţial a plecat doar copilotul, dar medicul de la faţa locului a solicitat şi a doua ambulanţă. Traumatismele au fost cauzate de efectul de rostogolire şi de rotire. Ca şi diagnostic prezumtiv, dar aşteptăm şi confirmarea în urma investigaţiilor ce vor fi efectuate la secţia de primiri urgenţe a spitalului, am constatat în ambele cazuri contuzie la coloana lombară. Ei practic au putut ieşi din maşină pe picioare, dar pentru siguranţa lor şi din cauza durerilor acuzate au fost trimişi la investigaţii. Sunt stabili hemodinamic“, a declarat, pentru raliulharghitei.ro, Domokos Ivan, directorul medical al competiţiei sportive.
Braşoveanul Dan Gîrtofan este unul dintre cei mai experimentați piloți din automobilismul românesc de performanță, fiind vicecampion naţional de raliuri în 2017.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.