Peste 52.000 de intervenții în 10 ani de SMURD Brașov

Peste 52.000 de intervenții în 10 ani de SMURD Brașov

0 184

SMURD Brașov a asistat, de la înființare pânã în prezent, un numãr de peste 56. 000 persoane, din care aproximativ 6000 copii, ajungând de la o medie zilnicã de 7 acţiuni la o medie de 21 de acţiuni zilnice la finalul lui 2017

Cu profesionalism şi curaj, angajații SMURD Braşov intervin astăzi la un număr dublu de cazuri decât la înființare
Asistență medicală de urgență, descarcerări și asistență medicală de urgență la accidente rutiere și accidente montane – sunt principalele intervenții SMURD la Braşov.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Țara Bârsei al judeţului Brașov sărbătoreşte 10 ani de când paramedicii SMURD sunt alături de cei cărora viața viaţa le este pusă în pericol.
În prezent, SMURD Brașov își desfășoară activitatea cu un echipaj de terapie intensivă mobilă și opt echipaje de prim ajutor; timpul de răspuns se va îmbunãtãți prin operaţionalizarea altor echipaje, a dezvăluit lt.col. Lucian Marciu, inspector șef ISUJ Brașov.
SMURD Brașov a asistat, de la înființare pânã în prezent, un numãr de peste 56. 000 persoane, din care aproximativ 6000 copii, ajungând de la o medie zilnicã de 7 acþiuni la o medie de 21 de acþiuni zilnice la finalul lui 2017.
Cele mai multe intervenții ale SMURD la Brașov sunt traumatismele, diversele afecțiuni medicale și accidentele rutiere, care însumeazã peste 75 % din totalul intervențiilor SMURD Brașov, spune dr. Cristina Vecerdi, șef UPU Brașov.

De-a lungul celor 10 ani de existență, SMURD Brașov s-a confruntat cu o gamă variată de cazuri; intervenții deosebite ca amploare în care a fost declanșat Planul Roșu de intervenție al județului au fost accidentul rutier din vara lui 2017, când un autocar cu turiști străini s-a răsturnat în afara carosabilului, explozia de la fosta fabrică de pâine din Brașov sau intoxicația colectivă din 2014 de la o hală din Prejmer.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.