Peste 4.200 de persoane participă la Brașov la acțiunea Let`s Do It

Peste 4.200 de persoane participă la Brașov la acțiunea Let`s Do It

0 164

Brașovenii sunt așteptați să se înscrie și sâmbătă la cele 4 puncte din municipiu sau la 34 din județ pentru a lua parte la cea mai mare mișcare civică de pe glob

Brașovenii sunt așteptați să se înscrie și astăzila cele 4 puncte din municipiu sau la 34 din județ pentru a lua parte la cea mai mare mișcare civică de pe glob. Elevi și studenți, angajați din companii sau salariați la stat, cu toții vor bate kilometri încercând să curețe traseele montane, parcările și marginile drumurilor sau locuri transformate în gropi de gunoi de la marginea localităților.
Iulian Dudiță, președintele Asociației Tot mai Verde, spune că în punctele de înregistrare participanţii vor primi instructajul de protecția muncii, saci și mănuși pentru această acțiune de ecologizare.

În municipiul Brașov, cei care doresc să participe la acțiunea de ecologizare sunt așteptați să se înscrie la unul din cele patru puncte situate astfel: în parcarea Zoo Brașov, la capătul liniei 31 din Răcădău, sub Tâmpa la centrul de voluntariat și în parcarea unui magazin de articole sportive de pe Calea București.
Mişcarea Let`s Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naştere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curăţenie Naţională şi a reuşit să mobilizeze 50.000 de voluntari într-o singură zi.

România este parte din reţeaua internaţională Let`s Do It World! încă de la început, fiind a patra ţară care a organizat o acţiune naţională de curăţenie. Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani şi numără astăzi 150 de ţări cu experienţă sau care vor organiza pentru prima oară o Zi de Curăţenie Naţională în 2018.

La nivel național s-au mobilizat la ediția din acest an peste un sfert de milion de români. Din cauza focarelor de pestă porcină în județul Ialomița acțiunea a fost anulată. În Ilfov, din același motiv, vor fi organizate acțiuni de ecologizare doar în sudul și vestul Bucureștiului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.