Pensiile speciale pentru aleșii locali in drum spre M.O. via Cotroceni!

Pensiile speciale pentru aleșii locali in drum spre M.O. via Cotroceni!

0 384

Senatul a adoptat, marți, propunerea legislativă privind pensiile speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene.
Proiectul a întrunit 101 voturi ‘pentru’, 6 abțineri și un vot ‘împotrivă’.
Potrivit celor adoptate, aleșii locali vor primi pensii speciale după un mandat întreg.
Nu vor beneficia de această pensie cei care au fost condamnați definitiv cu executare în exercitarea funcției de ales local, primar, viceprimar, președinte de consiliu județean și vicepreședinte de CJ.
Nu se pot cumula pensia de ales local și cea de parlamentar.
Această lege va intra în vigoare din ianuarie 2017, iar banii pentru pensiile aleșilor locali vor fi acordați de la bugetele locale, se arata intr-o stire AGERPRES.
Senatorul PNL Octavian Motoc a susținut, la dezbateri, că inițiativa legislativă are „o tentă populistă”.
„E clar că primarii din România lucrează pentru comunitățile pe care le reprezintă și pentru munca lor nu sunt încă plătiți la nivelul muncii lor. Salariul lor este mic în comparație cu munca pe care o prestează. Orice Guvern ar trebui să aibă ca prioritate creșterea salariilor primarilor, însă, pentru fi consecvenți, noi milităm ca pensiile speciale să nu existe. Pensiile trebuie să se bazeze pe o contributivitate. În aceste condiții, grupul parlamentar liberal se opune acordării de pensii speciale oricăror categorii sociale”, a arătat Motoc.SENAT 3.2
La rândul său, senatorul brasovean Nicolae Vlad Popa a spus că proiectul încalcă decizia Curții Constituționale și pentru acest lucru răspunde majoritatea, adică grupul PSD. O exagerare si o aflare in treaba, asta pentru ca toate obiectiile Curtii au fost rezolvate, Comisia de specialitate a Senatului din care fac parte si liberali au votat in unanimitate proiectul dupa aducerea acestuia in acord cu legea suprema Constitutia.
Practic Comisia pentru constituționalitate a analizat în două rânduri și a pus în acord fiecare motivație de neconstituționalitate, ajungându-se la un text constituțional, a susținut senatorul PSD Ovidiu Donțu.
Senatul este for decizional.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.