Patru copii cu dizabilități au adus șase medalii de la Jocurile Naţionale...

Patru copii cu dizabilități au adus șase medalii de la Jocurile Naţionale Special Olympics

0 200

Cel mai mare eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilităţi din România a fost organizat de Fundaţia Special Olympics din România, reunind în total peste 500 de persoane de la 60 de fundaţii, asociaţii şi şcoli speciale din mai multe judeţe ale ţării, antrenori, voluntari, personal medical şi membri ai familiilor acestora.

Jocurile Naţionale Special Olympics s-au desfăşuratat anul acesta la Deva şi Hunedoara, în perioada 20 – 22 septembrie.
Cei cîțiva copii cu dizabilităţi din Braşov care au participat la aceste Jocuri Naţionale şi au adus șase medalii: trei de aur, una de argint şi două bronz.
Sportivii brașoveni participanți la Special Olympics sunt: Ioana Flavia Cazan (16 ani), elevă în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Transilvania – două medalii de aur la atletism şi baschet, Diana Dobre (16 ani) elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional Aprily Lajos – medalie de argint la baschet şi de bronz la atletism, Dragoş Maxim (16 ani), elev la CSEI – două medalii de bronz la atletism şi baschet şi Tudor Bucur (13 ani) o medalie de aur la atletism şi una de bronz la baschet.
Băieţii au fost la prima participare, dar fetele au mai fost în 2018, la Târgovişte.

Flavia Cazan este lider, a fost şi purtătoare de drapel, are mai multe competiţii la activ.

Doamnele profesoare merită toată lauda, fiindcă fac voluntariat, au fost la concurs pe banii lor şi copiii au adus medalii. Trebuie să se ştie şi am vrea să aducem şi la Braşov aceste jocuri! Oraşul-gazdă are dreptul să aducă 100. Astfel ar avea şansa de participare toţi copiii cu dizabilităţi intelectuale din Braşov!” a spus mama Ioanei Flavia.

Delegaţia a fost condusă de proforul Elena Balint, de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane a Universităţii Transilvania din Braşov, şi de profesorul Adriana Dumitraşcu de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) Braşov.
Adriana Dumitraşcu, care este kinetoterapeut la CSEI Braşov a spus presei că de cinci ani lucrează – prin Fundaţia Special Olympics – cu circa 20 de copii cu asemenea dificultăţi, cu sindrom Down, în principal, dar şi cu unii cu autism. 

O dată pe săptămână avem grupul de antrenamente pe Colina Universităţii, coordonat de doamna profesoară Balint. Lucrăm pe proiecte prin Fundaţia Special Olympics, facem voluntariat într-adevăr de educaţie fizică adaptată, pentru dezvoltarea motricităţii. Acum urmează să începem alt proiect, pe role”, a precizat antrenoarea Adriana Dumitraşcu.

I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.