O cruce care ar fi aparţinut părintelui Arsenie Boca, găsită în altarul...

O cruce care ar fi aparţinut părintelui Arsenie Boca, găsită în altarul biserici Sfânta Treime

0 1050

Descoperire surprinzătoare în Biserica Sfânta Treime din cartierul braşovean Şchei. O cruce veche, descoperită cu ani în urmă în altar, ar fi aparţinut, de fapt, părintelui Arsenie Boca. Anunţul a fost făcut de preotul-paroh care a găsit o fotografie de arhivă care atestă acest lucru. Nu există însă documente care să demonstreze că obiectul ar fi fost donat lăcaşului de către Sfântul Ardealului.
În fotografia găsită în arhiva Societăţii Junilor Braşoveni se observă că obiectul din argint pe care îl ţine tânărul părinte Arsenie Boca în mână este identic cu cel aflat în posesia bisericii. Poza a fost făcută la slujba de resfinţire a lăcaşului, pe 15 septembrie 1947, cu un an înainte ca tânărul, pe atunci stareţ al Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, să fie închis de comunişti.Biserica-sfanta-treime-schei
Crucea a fost descoperită întâmplător, în altarul bisericii braşovene, cu ani în urmă.
Crucea şi fotografia-document sunt acum expuse în biserică. Iar credincioşii cred că descoperirea va transforma lăcaşul din vechiul cartier braşovean într-un loc de pelerinaj, mai ales că de sâmbătă încep manifestările religioase dedicate Sfintei Fecioare Maria, patroana spirituală a oraşului.
Închis în temniţele comuniste şi condamnat la muncă silnică, Arsenie Boca a fost persecutat de securitate aproape toată viaţa.
Despre minunile preotului-martir se spun multe. În perioada în care a fost închis, gardienii îl vedeau rugându-se în celulă, dar în momentul în care intrau şi-l percheziţionau, crucea dispărea ca prin minune.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.