Noutati in circulatia brasoveana – Zone antiderapante de franare, treceri de pietoni...

Noutati in circulatia brasoveana –
Zone antiderapante de franare, treceri de pietoni schimbate, sensuri unice modificate!

Au inceput lucrarile de inlocuire a limitatoarelor de viteza cu zone antiderapante de franare. Amenajarile se fac pe Strada Lunga la intersectiile cu Strada Morii si Strada Scolii si sunt experimentale Pe sensul dinspre Bartolomeu spre centrul orasului, la intersectia cu Strada Morii, a fost turnat stratul antiderapant pe 3 benzi si pe banda de biciclete, dar si trecerea de pietoni

Atentie – modificari in zona strazilor cu sens unice!
Incepand cu a doua decada, Strada Sitei a devenit in totalitate cu sens unic. Trecerea de pietoni din dreptul parcului de la Primarie va fi mutata in dreptul intrarii spre Casa Casatoriilor iar alte doua treceri din oras mai putin folosite vor fi desfiintate. Modificarile au fost avizata de Comisia de Circulatie si vizeaza fluidizarea traficului si optimizarea circulatiei pietonilor in municipiu.
Pe Strada Sitei sensul unic este dinspre Bisericii Romane inspre Traian Grozavescu. Edilii spun ca modificarea va asigura o circulatie optima, inclusiv a pietonilor, iar acolo unde este posibil vor fi amenajate si parcari longitudinale.

Treceri de pietoni mutate sau/si desfiintate
In ultima sedinta Comisia de Circulatie a luat decizii si in legatura cu unele treceri de pietoni. Astfel, trecerea de pietoni din dreptul parcului Nicolae Iorga va fi mutata cativa zeci de metri pana in fata intrarii spre Casa Casatoriilor, tinand cont de fluxurile de circulatie pietonala si descongenstionarea traficului rutier.
Trecerea de pietoni de pe strada Zizinului din cartierul Uzina 2 va fi desfiintata, urmand ca in zona sa fie pastrata trecerea de pietoni din dreptul fostului Liceu de Alimentatie Publica, unde se afla si o statie de autobuz.
Trecere de pe strada Harmanului, in apropierea sediului RAT va fi desfiintata, odata cu statia de autobuz. Amenajari vor avea loc si in cartierul Bartolomeu. covor franare1
Trecerea de pietoni de pe Strada Stadionului din dreptul Complexului Bartolomeu va fi desfiintata iar cea din dreptul Garii Bartolomeu va fi translatata catre giratoriu. De asemenea, se va amenaja si un spatiu de asteptare pentru pietoni, intre cele doua sensuri de circulatie, pentru ca traversarea sa fie mai sigura.

Limitatoare de viteza cu zone antiderapante de franare
Au inceput lucrarile de inlocuire a limitatoarelor de viteza cu zone antiderapante de franare. Amenajarile se fac pe Strada Lunga la intersectiile cu Strada Morii si Strada Scolii si sunt experimentale Pe sensul dinspre Bartolomeu spre centrul orasului, la intersectia cu Strada Morii, a fost turnat stratul antiderapant pe 3 benzi si pe banda de biciclete, dar si trecerea de pietoni.
Comisia de circulatie a decis inlocuirea unor limitatoare din oras cu semafoare cu buton sau temporizator si stabilea ca doua treceri de pietoni de pe Strada Lunga sa aibe zone antiderapante de franare. Purtatorul de cuvant al Primariei explica atunci cum vor arata noile marcaje in preajma trecerilor de pietoni.

Vifor Rotar & Vald T

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.