Nepublicarea Legii bugetului a dus la decalarea depunerii dosarelor pentru gradația de...

Nepublicarea Legii bugetului a dus la decalarea depunerii dosarelor pentru gradația de merit!

0 281

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Liviu Pop, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că întârzierea publicării în Monitorul Oficial a legii bugetului de stat duce la decalarea obținerii gradației de merit pentru profesori.
„Avem o problemă pe care am discutat-o chiar de dimineață cu domnul ministru legată de legea bugetului de stat. Cu cât întârzie legea bugetului de stat… Noi trebuia din 13 februarie să începem procedura pentru aprobarea gradațiilor merit în învățământul preuniversitar. Așa cum bine știți, toți profesorii merituoși o dată pe an pot să își depună dosarul pentru gradația de merit. Câteva mii de persoane — aproape zece mii de persoane anual își depun aceste dosare. Anul acesta nu pot să își depună aceste dosare pentru că nu există contract colectiv de muncă la nivelul de sistem de învățământ. Fostul Guvern a pierdut acest contract colectiv de muncă prin noiembrie-decembrie, neavând contract colectiv de muncă, în comisii paritare nu se pot face criteriile pentru fiecare disciplină, iar noi nu putem negocia contractul colectiv de muncă până după publicarea în Monitorul Oficial a legii bugetului de stat”, a susținut Pop.LIVIU POP
„Se va decala programul de depunere a acestor gradații de merit cu 30-45 de zile. Urmează să avem o dezbatere cu colegii din sindicat. De aceea, pentru toți colegii noștri din învățământ care se așteptau ca începând cu data de 13 februarie să depună dosare, să vadă criteriile, grilele pentru gradația de merit este o veste tristă — stăm după legea bugetului de stat să fie publicată în Monitorul Oficial”, a explicat secretarul de stat.

Românii vor avea o noua lege a invătământului
Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că până la finalul acestui an, conform Programului de guvernare, va fi realizată o nouă lege a educației naționale.
„Conform Programului de guvernare, până la sfârșitul anului 2017 trebuie să avem o nouă lege a educației naționale. În acest context, Consiliul Național al Rectorilor și alte consorții universitare vor fi invitate la un dialog pe această temă și în același timp comisiile parlamentare de educație din Parlamentul României care sunt abilitate să producă această lege. Deci, împreună cu Parlamentul și împreună cu aceste consilii și consorții vom demara acest proces de a crea o nouă lege a Educației Naționale care are ca termen, așa cum spuneam, sfârșitul acestui an”, a spus ministrul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.