Negocieri cu BERD pentru autobuzele Brasovului

Negocieri cu BERD pentru autobuzele Brasovului

0 627

Municipalitatea poarta noi negocieri cu BERD pentru innoirea parcului auto, dupa ce imprumutul actual este aproape de rambursarea totala. Primaria vrea sa largeasca parcul auto al Regiei de Transport cu un stoc-tampon, dar si cu autobuze de mici dimensiuni care sa parcurga traseul Poiana Mica-Poiana si retur

Municipalitatea poarta noi negocieri cu BERD pentru innoirea parcului auto, dupa ce imprumutul actual este aproape de rambursarea totala. Primaria vrea sa largeasca parcul auto al Regiei de Transport cu un stoc-tampon, dar si cu autobuze de mici dimensiuni care sa parcurga traseul Poiana Mica-Poiana si retur. Consilierii locali au aprobat principalele directii ale viitorului acord care va fi detaliat si supus votului alesilor cel mai probabil in sedinta ordinara de luna viitoare.

Parcarea din Poiana Mica este tot mai aproape de finalizare, motiv pentru care Regia Autonoma de Transport Brasov trebuie sa fie pregatita cu autobuze care sa circule pe acest traseu la 5 minute si sa preia turistii. Municipalitatea doreste ca statiunea sa nu mai fie atat de aglomerata si plina de masini iar acestea sa ramana in parcarea din Poiana Mica.

Pentru ca turistii sa fie afectati de faptul ca nu pot urca pana la baza partiei cu masina, autobuzele din parcare pana la partii vor circula la fiecare 5 minute. Pentru aceasta este nevoie de autobuze noi care sa asigure acest traseu. parcare poiana3

Cum acordul cu BERD este aproape finalizat, Primaria poarta negocieri cu banca europeana pentru incheierea unei noi intelegeri. Principalele directii si etape negociate cu BERD au fost propuse joi spre aprobare Consiliului Local, urmand ca acordul propriu-zis de finantare sa fie detaliat si sa se revina in Consiliul Local probabil in urmatoarea luna, dupa carte municipalitatea va proceda la derularea etapelor privind licitatiile si achizitia.

Primarul spune ca acest lot va fi un stoc-tampon de mijloace de transport in comun pentru municipiul Brasov. Deocamdata, negocierile s-au purtat pentru 80 de autobuze mari, mici si foarte mici, insa numarul acestora ar putea ajunge la 50, fapt care ar conduce si la o valoare mai mica a imprumutului.

Marimea acestuia va fi stabilita la incheierea negocierilor cu BERD, in functie de numarul de mijloace de transport in comun care vor fi achizitionate.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.