NEDREPTATILE SOCIALE OBLIGA. Sindicalistii de la Nitroporos dau statul in judecata la...

NEDREPTATILE SOCIALE OBLIGA. Sindicalistii de la Nitroporos dau statul in judecata la CEDO

0 551

Sindicalistii asteapta in continuare Legea dialogului social, angajatii de la Nitroporos salariile iar inspectorii de munca mai multa autoritate. Toate concluziile comisiei de dialog social intrunite astazi la Prefectura vor fi transmise Guvernului, de la care se asteapta inutil modificarea legii, promisa de 3 ani

Sindicalistii asteapta in continuare Legea dialogului social, angajatii de la Nitroporos salariile iar inspectorii de munca mai multa autoritate. Toate concluziile comisiei de dialog social intrunite astazi la Prefectura vor fi transmise Guvernului, de la care se asteapta inutil modificarea legii, promisa de 3 ani.

O data pe luna, Institutia Prefectului convoaca toti reprezentantii sindicatelor si institutiilor publice la comisia de dialog social. Reprezentantii angajatilor au solicitat din nou modificarea legii dialogului social, in lipsa careia se produc multe nedreptati muncitorilor, potrivit lui Lucian Cupu – lider de sindicat Nitroporos Fagaras.

La Nitroporos Fagaras exista in continuare restante salariale pentru care s-a ajuns in instanta. Angajatii pregateste chiar documentatia pentru a da statul roman in judecata la CEDO.CEDO in

Inspectorii ITM Brasov au facut tot ce au putut legal pentru a obliga angajatorul de la Nitroporos Fagaras sa-si plateasca salariatii. Se pare ca nu este insa suficient, confirma Adrian Reit – inspector sef ITM Brasov.

Noul termen pentru plata salariilor celor 200 de angajati de pe platforma este 1 iunie. Sindicalistii cred ca inspectorii de munca au nevoie de mai multa autoritate.

Toate doleantele au fost transmise prefectului Brasovului, care le va trimite mai departe la guvern.

 

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.