Mobilizare la Centrul de Transfuzii Braşov. „Donează sânge! Împreună pentru viaţă”!

Mobilizare la Centrul de Transfuzii Braşov. „Donează sânge! Împreună pentru viaţă”!

Mobilizare generală a clinicilor private la Centrul de Transfuzii Braşov. În întâmpinarea Zilei Mondiale a Sănătăţii care se sărbătoreşte pe 7 aprilie, opt clinici private din Braşov şi-au unit forţele într-o campanie comună de donare. Sub sloganul „Donează sânge! Împreună pentru viaţă” în prima din cele două zile de campanie aproape 100 de persoane au dovedit că nu este nevoie să fii medic pentru a salva o viaţă

Mobilizare generală a clinicilor private la Centrul de Transfuzii Braşov. În întâmpinarea Zilei Mondiale a Sănătăţii care se sărbătoreşte pe 7 aprilie, opt clinici private din Braşov şi-au unit forţele într-o campanie comună de donare.
Sub sloganul „Donează sânge! Împreună pentru viaţă” în prima din cele două zile de campanie aproape 100 de persoane au dovedit că nu este nevoie să fii medic pentru a salva o viaţă.
Mulţi donatori ajung la centrul de transfuzii atunci când află despre un caz din presă sau Pentru că unele din componentele sanguine se pot folosi doar în câteva zile este nevoie ca fluxul de donatori să se păstreze pe toată durata anului.
Din fericire, Braşovul nu se confruntă cu o criză de sânge aşa cum se întâmplă în marile centre din ţară. Chiar şi aşa sunt perioade când anumite componente din grupele rare şi mai ales cu RH negativ se găsesc cu greu. spune dr. Laurenţia Florea, directorul Centrului de Transfuzii Braşov.
Conform ultimelor date furnizate de Institutul de Hematologie, România se află pe ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte numărul donatorilor de sânge,

Doar 1,7% dintre români sunt donatori, comparativ cu alte state din Europa, unde procentul ajunge până la 6,8% din populaţie.

De accea clinicile private din Braşov şi-au unit forţele în această acţiune comună prin care speră să convingă cât mai mulţi braşoveni să doneze sânge.sange1
Potrivit Mihaelei Gabor Naidin, manager marketing la un spital privat, scopul acestei campanii este ca un număr tot mai mare de donatori să înţeleagă cât de importante este gestul lor şi să vină în sprijinul pacienţilor aflaţi în nevoie.
Pot fi donatori persoanele care au între 18-60 ani, o greutate de peste 50 kg, puls regulat, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să care să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale.
După donare, donatorul primeşte o zi liberă de la muncă, reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun şi alocaţie de hrană sub forma tichetelor de masă .

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.