Lucrari de modernizare la spitalul de Neuro

Lucrari de modernizare la spitalul de Neuro

0 576

Sectiile I si II din Pavilionul Central al Spitalului de Psihologie si Neurologie Brasov vor fi reabilitate si modernizate. Lucrarile sunt necesare mai ales ca anul trecut s-a schimbat intreaga instalatie electrica si erau necesare lucrari de igienizare atat in saloane cat si in grupurilor sanitare si pe holuri

Sectiile I si II din Pavilionul Central al Spitalului de Psihologie si Neurologie Brasov vor fi reabilitate si modernizate. Lucrarile sunt necesare mai ales ca anul trecut s-a schimbat intreaga instalatie electrica si erau necesare lucrari de igienizare atat in saloane cat si in grupurilor sanitare si pe holuri. Banii necesari, aproximativ 250.000 de lei sunt acoperiti din bugetul propriu al unitatii medicale. Pentru buna desfasurare a acestor activitati o parte din spatii vor fi inchise in perioada urmatoare.

Potrivit dr. Alexandru Grigoriu, manager Spitalul de Neurologie si Psihiatrie, a fost stabilit un grafic in asa fel incat sa nu sufere activitatea medicala – pe fiecare sectie s-au redus in general intre 10 si 15,16 paturi, sectiile sunt de 45 de paturi. In acest moment au fost finalizate etajele 1 si 2.

Lucrarile vor continua de saptamana viitoare si pe sectia de terapie acuti situata la parterul cladirii. In ceea ce priveste lucrarile de igienizare de pe sectia de psihiatrie de la etajul a 3-lea acestea vor trebui sa mai astepte. spital neuro1

La Neuro nu se pot face deocamdata lucrari foarte amble pentru ca imobilele in care functioneaza spitalul nu sunt intabulate. In prezent nu exista un lift in care sa se poata intra cu brancardele si, desi exista deja un proiect in acest sens, acesta nu poate fi implementat pana la intabularea cladirii.

Conducerea spitalului intentioneaza sa repare in perioada urmatoare si acoperisul cladirii din cauza caruia sunt inca probleme in saloanele amplasate la ultimul etaj al spitalului. De asemenea se doreste sa se faca interventii, tot din fonduri proprii, si la baza de tratament a spitalului.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.